Konrád

A múzeumpedagógia legjobbjai

2010.09.28. 09:39

Programkereső

Egy társasjáték, egy mesekönyv, egy drámafoglalkozás és egy foglalkozássorozat kapta az idei múzeumpedagógiai nívódíjakat.
Herceg Egerváry Elemér naplója
Herceg Egerváry Elemér naplója

A 2010-es Múzeumpedagógiai Nívódíj a 2009. október 1. és a 2010. augusztus 1. közti időszak legjobb múzeumpedagógiai kezdeményezéseit illetve legszínvonalasabb múzeumpedagógiai kiadványait díjazza. A kitüntetést 2003 óta minden évben a Múzeumpedagógiai Évnyitón adják át. A nívódíj összege díjazottakként 800.000 forint. A két kategóriában két-két díjat ítélnek oda, összesen 3.200.000 forint értékben. A nyertes pályázókkal a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja szolgáltatási szerződést köt egy újabb múzeumi közművelődési program elindítására, illetve egy múzeumpedagógiai kiadvány megjelentetésére.

Idén a hatfős szakmai bizottság döntése szerint a múzeumpedagógiai kiadványok kategóriában a Damjanich János Múzeum (Szolnok) a Szolnoki Kép-Tár-Mutató című társasjátékért, illetve a Gödöllői Királyi Kastély a Herceg Egérváry Elemér naplója című múzeumpedagógiai mesekönyvért kapott kitüntetést. Múzeumpedagógiai kezdeményezés kategóriában díjat nyert a Tatabányai Múzeum Iskolamúzeuma Időutazás című drámafoglalkozása, illetve a Hadtörténeti Intézet és Múzeum (Budapest) Íjtól a géppuskáig - A lőfegyverek története című foglalkozássorozata.