Csilla, Noémi

Premier: Állatmesék

2010.09.30. 10:41

Programkereső

Mi mással is ünnepelhetnénk a jeles napot, mint eltáncolt La Fontaine-mesékkel?
Állatmesék - Badora Társulat
Állatmesék - Badora Társulat

Az Állatok Világnapját Assisi Szent Ferenc halálának napján, minden év október első vasárnapján tartják világszerte, így 1991 óta Magyarországon is. Az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. Egy állati jó előadással, valamint meglepetésprogramokkal várják a gyerekeket október 3-án a Nemzeti Táncszínházban.

La Fontaine állatmeséi ma is aktuálisak, rólunk szólnak, rávilágítanak hibáinkra, gyarlóságainkra, tévedéseinkre. A gyermekekhez és felnőttekhez egyaránt szóló táncjátékban a sok apró meséből egy nagyívű történet kerekedik, mely a hatalmától elvakult Oroszlán és a ravasz Róka már-már Shakespeare-t idéző játszmáját meséli el, miközben a "birodalom" összes lakóját megismerjük: mind önálló személyiség, egy-egy ismerős embertípus állat-mása. A népszerű, mindenki által ismert meséken - A holló és a róka, A róka meg a gólya,  A tücsök és a hangya - kívül számos, ritkán idézett fabulát is megidéznek. Színes-zenés kavalkáddal, prózai és dalbetétekkel, és természetesen a mozgásszínház eszközeivel komplex, látványos formájában elevenedik meg La Fontaine humora, iróniája, bölcsessége.

Az előadás koreográfusa Barta Dóra, táncosai Kulcsár Noémi, Horváth Zita, Zombori Dorottya, Nagy Eszter Kata, Csere Zoltán, Feledi János, Kiss Róbert és Darabont Áron. A díszletet Miareczky Edit, a jelmezt Horn Enikő tervezte, a maszkok készítője Kovács Dániel. A zenét Solti Árpád, a dalszövegeket Karafiáth Orsolya írta.

A premiert követően október 5-én látható az Állatmesék a Nemzeti Táncszínházban.