Beáta, Izolda, Lea

Premier: Pöttyös Panni az iskolában

2010.10.03. 12:55

Programkereső

Pöttyös Panni, Bácskai Csibi, Kockás Peti, Boros Jutka, Imama évtizedek óta ismerőseink. Októbertől beköltöznek a Thália Színházba.
Bozsik Yvette
Bozsik Yvette

Pöttyös Panni történetein 1953 óta generációk nőttek fel, hiszen a sorozat rendkívüli érzékenységgel ragadja meg az óvodás és kisiskolás korú gyerekek lelkivilágát. Az tehát garantálható, hogy kislányok, anyukák és nagymamák együtt vesznek jegyet az előadásra, amelyben főhősnőnk első osztályba megy.

A színpadi változatot Szepes Mária Pöttyös Panni-sorozata nyomán Németh Ákos írta, az előadás rendezője és koreográfusa Bozsik Yvette, aki 2003 óta készít gyermekelőadásokat a legkülönbözőbb korosztályok számára. A Kolibri Színházzal közösen Magyarországon elsőként hozott létre csecsemőszínházi produkciót Négy évszak címmel 2006-ban, a Nemzeti Táncszínházban mutatta be a Létrameséket, a Művészetek Palotájában pedig A varázsfuvola gyermekverzióját készítette el Varázscirkusz címmel. Stravinsky Petruska és Pulcinella című táncműveinek előadása Üveghegy-díjat nyert a Kaposvári Gyermekszínházi Biennálén. A Pöttyös Panni jelmezeit Berzsenyi Krisztina, a díszletet az előadásban is szereplő táncos, Bozsik Yvette Társulatának tagja, Vati Tamás tervezte. A címszerepet Mórocz Adrienn egyetemi hallgató alakítja, a főbb szerepekben Horváth Zsuzsa, Krisztik Csaba, Góbi Rita és Székely Szilveszter a partnerei. A premier október 9-én lesz.