Benedek

Csipkerózsa a Budapest Bábszínházban

2010.10.04. 10:24

Programkereső

A klasszikus Grimm-mesét Lackfi János megverselésében, Szemenyei János zenéjével, Kuthy Ágnes rendezésében október 9-én mutatják be.
Csipkerózsa: Karádi Borbála
Csipkerózsa: Karádi Borbála

Gubócska gombolyodjon,

Göböcske gömbölyödjön,

Tokjából borsócska

Kipörögjön!

Előre bucska, hátra bucska

Fiúcska!!!

Selyemszál bogozódjon,

Csillaggá bolyhosodjon,

Kovakőből szikrácska 

Kipattogjon!

Serkenj, bogyócska, arany magocska!

Lányocska!

Ugyanazon a napon, ugyanazon órában a világ két pontján megszületik egy kislány és egy kisfiú. Nem sejteni, hogy ha megnőnek, egymásba fognak szeretni. Most még csak annyit tudni, hogy a kislány Csipkeország királyának a lánya, a kisfiút pedig tündérek nevelik. Egymástól távol - mégis ugyanazt a leckét tömik a fejükbe:

Csipkevárban tudható, 

A csipke szép, a csipke jó! 

A csipke mélyén ég a tűz!

A csipke száz gondot elűz!

Az előadás címszereplője Karádi Borbála, a királyfi szerepében Bercsényi Péter látható. A király Erdős István, a királyné Blasek Gyöngyi lesz. A Tüsketündért Kovács Marianna, a hopmestert Kemény István alakítja. Tündérekként, csipkebogyókként és tüskekatonákként, továbbá udvarhölgyi, tánc- és illemtanári szerepben, valamint bölcs ajtóként és szakácsként Bánky Eszter, Radics Rita, Rusz Judit, Papp Orsolya, Tatai Zsolt és Kovács Katalin láthatók. A mozgást Fosztó András tervezte, az akrobatikát Laczkó Vladimir tanította be. A látvány Gombár Judit munkája, a dramaturg Lőkös Ildikó.

Az előadást 5 éves kortól ajánlják az alkotók.