József, Bánk

Cseppek Öröme fotópályázat

2010.10.07. 09:20

Programkereső

Október 15-ig lehet nevezni a Gézengúz Alapítvány jótékonysági fotópályázatára, amelynek célja a társadalmi szemléletformálás a koraszülöttek és a születési sérültek élethelyzetéről alkotott elképzelésben.
Gézengúz Alapítvány
Gézengúz Alapítvány

A gyermeki örömet ábrázoló fotókkal a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a fejlődés örömteli lehetőségeire, illetve a különböző problémákkal született és az egészséges gyermekek élethelyzetének azonosságaira. A sérülteknek ugyanis nincs külön világuk. Egyetlen világ létezik. Számukra is sok örömet tartogat az élet, ha képesek integrálódni a társadalomba, ha az egészséges társaik képesek teljes értékűen befogadni őket a társadalomba.

A Gézengúz Alapítványnál sok integrált csoport működik, ami azt jelenti, hogy a sérült gyermekekhez várjuk egészséges társaikat, testvéreiket is. Az egészséges gyermekek jelenléte, aktivitása a csoportos foglalkozásokon oldja a határokat az egészséges és a sajátosan fejlődő gyermekek között, mivel a picik még könnyen elfogadják a másságot, a sérültek pedig ezáltal könnyebben beilleszkednek a társadalomba, az egészségesek pedig toleranciát, az együttműködés új formáját tanulják, és nem lesz számukra szokatlan a „másság" jelenléte.

Két témában lehet nevezni: 0-8 év közötti életkorú gyermekek valamilyen örömteli élethelyzetben, illetve a természet örömteli pillanatai. A pályázók három kategóriában indulhatnak: 15 év alatti pályázók, 15 év feletti amatőrök, hivatásos fotósok. A fotópályázat nyertes képeit a Keleti Éva, Barabás Márton, Szegheő Katalin összetételű zsűri választja ki. További részletek a Gézengúz Alapítvány weboldalán találhatók.