Beáta, Izolda, Lea

Premier: A Hang-villa titka

2010.10.07. 14:24

Programkereső

A Centrál Színház első bemutatója egy zenés interaktív mesejáték.
Andrádi Zsanett
Andrádi Zsanett

A mese főszereplője Suzy, aki a mamájával és a kutyájukkal hármasban lakik egy kis vidéki kulipintyóban. A szomszéd telken egy ódon és baljós villa áll, ahol emberemlékezet óta nem él senki. Ám egy nap egy titokzatos úr megveszi a villát, és onnantól kezdve különös dolgok történnek. Suzy, hogy a rejtélyek végére járjon, bemerészkedik a hatalmas házba, és sorra fedezi fel a titokzatos szobákat. De hogy ne legyen teljesen elveszett, a nézőtéren ülő gyerekek segítségét kéri. A mesejáték különlegessége, hogy a közönség döntései következtében minden előadás alkalmával máshogy alakul a történet fonala.

Alan Ayckbourn darabját a londoni Nemzeti Színház mutatta be, ami nem meglepő, hiszen a szerző a kortárs angol színház egyik legsikeresebb és legtermékenyebb alkotója, akit idén munkájáért a legrangosabb színházi kitüntetésben, a Tony-életműdíjban részesítettek.

A Hang-villa titka rendezőjeként a Centrál Színház tagja, Simon Kornél debütál. Az előadás szereplői Kovács Vanda, Schmied Zoltán, Andrádi Zsanett, Vári-Kovács Péter, Papp János és Mészáros András. A premier október 10-én lesz.