Ervin

Családi programok a hétvégére

2010.11.04. 15:29

Programkereső

Ez a hétvége legyen a régi ismerősöké!

A K.V. Társulat mesedarabja, A Kitin Klán a Kertbe megy egy óriási lakótelepi játszótéren történik. Itt a lakók boldog nyugalomban élnek, míg az álnok ganajtúró bogár fel nem veri a csendet: a Kertben talált szennyező anyagokkal üzletel, szépségipari termékekként adja el azokat. Az aljas cselszövőt pedig csak a Kitin Klán állíthatja meg. Az előadás november 6-án látható a Fugában. A színházakban régi ismerősök, Bárány Boldizsár, a Csizmás kandúr, Diótörő, Hamupipőke, Moha és Páfrány, Popeye, Süsü, a sárkány, Tóbiás és Kelemen  várják a családokat, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának színésznövendékei pedig egy Varró-Presser-musicallel érkeznek a Merlin Színházba.

A Kitin Klán a Kertbe megy
A Kitin Klán a Kertbe megy

A pécsi Bóbita Bábszínház társulata a november 7-én 16 órakor kezdődő Világgá mentem, jaj! című előadás bevételével járul hozzá a vörösiszap-károsultak megsegítéséhez. A segíteni szándékozó nézőket arra kérik, az előadásra szánt jegyárat helyezzék el az előcsarnokban lévő becsületkasszába. Az összegyűlt pénzt a Bábosok a Gyermekekért - Kovács Ildikó Gyermektámogatási Alap juttatja el a károsultaknak.

Erkel Ferenc születésnapján rendhagyó énekórával játékos formában lehet ünnepelni a Himnusz és a Bánk bán zeneszerzőjét - és még csoki is lesz a Millenárison. A Művészetek Palotájában szombaton Marokkó és Nyugat-Afrika zenéjével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a koncert után pedig érdemes a hangszerkiállítást is meglátogatni. Vasárnap a ház összes tereit szokás szerint az ingyenes Cifra Palota zsivaja tölti be.

Csoki koncert 2010. március 21.  (Fotó: Halász Nóra, forrás: www.erkel-mahler.hu)
Csoki koncert 2010. március 21. (Fotó: Halász Nóra, forrás: www.erkel-mahler.hu)

Akik néptáncolni szeretnek, szombaton az Aranytízbe, vasárnap pedig a Marczibányi térre látogassanak el (itt szombaton a SziaMarczi! keretében lesznek a Márton-nap népszokásaihoz kapcsolódnak programok), a könnyedebb műfajok kedvelőinek egy váci koncertet ajánlunk, amelyen Lackfi János megzenésített verseit adja elő a Sajtkukacz zenekar.

A jó időben ajánlott a kirándulás, a séta alatt azonban érdemes útba ejteni a múzeumokat pihenésképp: a kiállításokon a legszebb tavalyi ásatási leletekbiciklik és egyéb közlekedési eszközök, iskolatáskák, a Lánchíd eredeti láncszeme, a boldog békeidők játékai, ruhái, sőt kevéssé boldog idők fegyverei láthatók. Még két hétig tart nyitva a Kerge ABC illusztrációit bemutató tárlat, utolsó alkalommal nézegethetők állatfotók, a Lego-rajongók pedig nagyon figyeljenek, mert csak két napig tart nyitva a Koc-ka-land!

További családi programok a hétvégre a Fidelio programadatbázisában találhatók.