Márk

Színes világ

2010.11.14. 10:00

Programkereső

Megjelent az Apacuka zenekar új kiadványa, mely mesekönyv és hanglemez egyben.
Apacuka_Színes világ-borító
Apacuka_Színes világ-borító

A Rézbong Kiadó gondozásában, P. Szathmáry István illusztrációival látott napvilágot a verseket és mesét tartalmazó könyv, a mellékelt CD-n pedig 24 szám hallható.

A Malacka és a Tahó underground zenekar frontembere, Pálfi Krisztina néhány évvel ezelőtt határozta el, hogy gyerekeknek is fog dalolni. Több formációval próbálkozott, majd három évvel ezelőtt férjével, Pálfi Viktor gitárossal és két zenésztársukkal létrehozták az Apacuka zenekart. Ma már egy „tesztalanyként" is kiválóan működő, hároméves ikerpár szüleiként lépnek színpadra.

A zenekar énekesnője - a könyv szinte összes szövegének és versének szerzője - pedagógiai és zenei tanulmányait kihasználva és ötvözve álmodta meg a zenés színpadi produkciót. Adtak már családias hangulatú és „nagyszínpados" koncertet egyaránt, előadásaikat pedig mindig bábokkal, játékkal, énekeltetéssel, labdázással, szereplési lehetőséggel színesítik. Az együttes az évek során új tagokkal (hangszerekkel) bővült, s a magyar irodalom gyöngyszemei mellett egyre több saját verset zenésítettek meg. 2006-ban megjelent promóciós lemezük Meseerdő címmel, amely rendkívül népszerű volt mind a szakma, mind a közönség köreiben.