Eleonóra

Családi programok a hétvégére

2010.12.03. 11:28

Programkereső

A második adventi, egyben Mikulás-váró hétvégén a programok és a vásárlás közben elővehetjük jótékonyabbik énünket is.

Három napig a gyerekeké a Merlin Színház: a Zsidó Gyerekszínházi Fesztiválra már a hároméveseket is elvihetik a szülők, de a kiskamaszok sem fognak unatkozni, az garantált. A koncertek és táncházak mellett izgalmas bábos, táncos előadásokat láthatnak az érdeklődők.

Káron Színház
Káron Színház

Ha karácsonyi készülődés, akkor természetesen nem maradhat ki a Diótörő. Hoffman és Csajkovszkij örök(zöld) karácsonyi meséje ezen a hétvégén is több színház repertoárján, illetve mozi műsorán szerepel, csakúgy, mint a betlehemes játékok bábos feldolgozásai. Szintén örök(ifjú) kedvenc Halász Judit, akivel decemberben több Csiribiri-koncerten is találkozhatnak a nagyik, az anyukák és a gyerekek.

Diótörő Ferenc és a nagy szalonnaháború - Stúdió K
Diótörő Ferenc és a nagy szalonnaháború - Stúdió K

Szerte az országban kézműves foglalkozásokat tartanak, ahol szülők és gyerekek is próbára tehetik kézügyességüket, kreativitásukat - még akár a család karácsonyi ajándékait is elkészíthetik! A pécsi Cella Septichora Látogatóközpontban mindezt vasárnap a Kultúrka Vonósnégyes interaktív ünnepi koncertjének hangjaira tehetik. S akinek mindeközben kedve támad felfedezni Pécs 1600 éves temetőjét, azt egy misztikus sétára csábítják az ókeresztény sírkamrák közé. Azok pedig, akik érdeklődnek a régészet izgalmas világa iránt, bepillantást nyerhetnek a régészek munkájába, és maguk is részesei lehetnek egy nem mindennapi élménynek.

Adventi vásár - Nagytétényi Kastélymúzeum
Adventi vásár - Nagytétényi Kastélymúzeum

És máris indulhatunk vásárolni, de ne felejtsünk el megtölteni egy cipősdobozt, vagy vegyünk ünnepi képeslapot, mert adni jó!

További hétvégi gyerekprogramokért böngéssze a Fidelio programadatbázisát!