Dezső

Ifjú jelmeztervezők a Bárkán

2010.12.09. 08:26

Programkereső

A Párkák című meseopera bemutatójának apropóján jelmeztervezői pályázatot írt ki a Bárka Színház és az Edu-Art. A díjátadóra december 11-én kerül sor.

Novemberben jelent meg az a felhívás, amelyben a Bárka Színház arra buzdította a színház iránt érdeklődő, jelmeztervezői ambícióval rendelkező gyerekeket, hogy tervezzenek kosztümöket a Párkák című meseopera szereplőinek. Az ország minden tájáról érkeztek pályaművek, és az alkotók közül december 11-én Szakalai Roxána (Táborfalva), Dörfler Enikő (Fonyód), Bán Boróka (Hódmezővásárhely), Gilinger Petra (Hódmezővásárhely), Héber Eszter (Budapest), Kupor Cintia (Kerepes), Kühn Péter (Kismaros), Verba Júlia (Budapest), Balázs Annamária (Heréd), valamint Fekete Dominika (Heréd) biztosan ott lesznek a Bárkán, és közülük hárman bízhatnak abban, hogy 10 órakor Dinyés Dániel zeneszerző, Szabó Borbála író, Göttinger Pál rendező, továbbá Kovalcsik Anikó jelmeztervező a legjobbnak választotta tervüket.

Rajtuk kívül - egy másik pályázat révén - még mintegy hatvan gyerek vehet részt a szombati próbán és ismerheti meg a színházcsinálás rejtelmeit a rendezőtől, a zeneszerzőtől, a darab írójától, a közreműködő színészektől és a muzsikusoktól. A Párkák premierje december 17-én lesz a Bárka Színházban.