Júlia, Rita

Premier: Nap Panni kalandjai

2010.12.13. 05:39

Programkereső

2 színész, 3 hangszer, 9 szerep és rengeteg kaland – zenés mesejáték 5 éves kortól a Pinceszínházban december 18-tól.

Nap Panni igazi rosszcsont. Már, ha vannak lány rosszcsontok. Egy bizony van: felesel, okvetetlenkedik, mindent jobban tud a felnőtteknél. A szobája: maga a megtestesült rendetlenség. Korholja is érte az apja: "Pannikám, ez így nem lesz jó, hogy leszel nagylány?" De Panni javíthatatlan. Panni taníthatatlan.

Ám egy éjszaka, egy átfeleselt nap után Nap Panni hirtelen rádöbben: nincs egyetlen barátja sem. Ő mindenkinek csak "a" rosszcsont. Kész, vége, elrontotta. Ebben a válságos pillanatban előugrik a ruhásszekrényből a pormacska-kabátos, bendzsó-háton lovagoló profi problémamegoldó: Nagy Biriz Lóránt, és a kedveszegett Nap Pannit egy varázslatos utazásra csábítja. Nem kevesebbet állít, mint hogy Panni rendetlen szobájának titkos réseiben éjszakánként egy "hétmérföldes, vályoghintós asztali varázscirkusz" próbál: a Nagy Maximális. És világhírű artistái csak arra várnak, hogy tudományukat bemutathassák - kizárólag Panninak.

Nagy Biriz Lóránt segítségével Panni találkozhat Palatinszki Szilárddal, a büdi légi akrobatával, Cán Bélával, a slampos késdobálóval, valamint a búskomor, torzonborz porondmesterrel, Kis Kánnal. És valahogy mind olyan ismerős Panni számára. A darab folyamán az is kiderül, miért. A nagy utazás Panni számára csodálatos felfedezéssel ér véget, az apa-lány kapcsolat pedig nem várt mélységeket kap.

Nap Panni kalandjai - Tallián Mariann
Nap Panni kalandjai - Tallián Mariann

 2010. december 18. 11:00 - Pinceszínház

Nap Panni kalandjai

Nap Panni: Tallián Mariann

Apa, Nagy Biriz Lóránt, Palatinszki Szilárd, Cán Béla, Kis Kán és egyebek: Dian Róbert

Zene: Dian Róbert

Írta és rendezte: Matuz János