Dezső

Családi programok az ünnepekre

2010.12.23. 12:12

Programkereső

A karácsonyi ajándékok kibontása után a színházak klasszikusokkal várnak, lesz egy premier, és nyitva lesznek a múzeumok is.

Ha már az összes ajándékot kibontották, a győri gyerekek a Micimackót nézhetik meg a Vaskakas Bábszínházban, ahol terepasztaljátékon elevenedik meg a könyv, amelyet mindenki ismer. Karácsony első és második napján, illetve január első napjáig csatlakozik hozzá szerte az országban a többi közönségkedvenc mesehős: Bárány Boldizsár, a Marcipán cica, a Diótörő - több feldolgozásban -, Popeye, Csipkerózsika, a brémai muzsikusok, Pöttyös Panni, Kippkopp és Tipptopp, Hamupipőke, Locspocs, a kis tengeri szörny és Süsü, a sárkány. Műsoron lesz a Pesti Színházban a nemrég bemutatott Túl a Maszat-hegyen, a Bárkán fonnak a Párkák, kihajózik a Zene- és a Meseladik is, a Nemzeti Színházban pedig a Holdbeli csónakos sok éve játszott történetét láthatják az érdeklődők.

Micimackó - Vaskakas Bábszínház
Micimackó - Vaskakas Bábszínház

A Hajnali csillag peremén - mackóélet és mackóálom a Budapest Bábszínház december 28-i premierének címe, inspirálója és "alapanyaga" pedig kortárs gyerekversek. A főszereplő macilány, Méz Elza már óvodásokat is vár a Játszó-térre, az azonban fontos, hogy mindenki, még a felnőtt kísérők is mackóval érkezzenek!

Kaláka Bábszínház
Kaláka Bábszínház

Szerte az országban játszóházakat szerveznek - Győrben a téli fesztivál keretében, Budapesten több helyszínen -, Debrecenben pedig a Vojtina Bábszínházban a bábelőadás után kézműves foglalkozásokat tartanak. Koncertezik a Kaláka, a Millenárison pedig december 29-én gyerekszilvesztert tartanak, ahol fellép Bognár Szilvia és az Apacuka Zenekar is.

További gyerekprogramok a Fidelio adatbázisában, a nyitva tartó kiállítások ide kattintva böngészhetők.