Ervin

Családi programok a hétvégére

2011.01.07. 15:54

Programkereső

2011 első hétvégéjén sor kerül egy színházi premierre, megismerkedhetnek hangszerekkel az érdeklődők, sőt kiállítás is nyílik.

A Balansz Tánciskola gyermekrajzpályázatot hirdetett Anyuval táncolok címmel óvodás korú, három-hat éves gyermekek számára azzal a céllal, hogy felhívják a gyerekek és szüleik figyelmét a mozgás fontosságára. A beérkezett rajzokból szombaton nyílik kiállítás a Bálint Házban. Szintén az ovisoknak készült A sünteknős című előadás. A Stúdió "K"-ban Németh Ilona mesés látványvilággal viszi színre a Sün, a Teknős, a Kis jaguár és a Jaguárpapa történetét.

A sünteknős
A sünteknős

Nem kevésbé varázslatos helyszín a Magyar Állami Operaház Királyi Lépcsőháza sem, ahol Hangszervarázsolnak, azaz szombaton három alkalommal is várják a gyerekeket, akik ezúttal a vonós hangszerekkel találkozhatnak, vasárnap pedig a Csengő-bongó délutánon minden fény a csellóra esik majd. Ugyanez a hangszercsoport várja a nagyobbakat a Művészetek Palotájában: a Hang-szer-számok segítségével ebben a félévben a klasszikus zene és a szimfonikus zenekar jellemző hangszínét és legszámosabb hangszercsoportját adó vonósokat ismerhetik meg egy vonósötös segítségével.

Négy-tíz éveseknek készült - tehát az ovisok mellett az alsós testvéreket is vihetik a szülők - a Radnóti Színházban Szabó Magda meséjéből a Bárány Boldizsár, akinek "Mint a hó, fehér a gyapja,/van cipője, zöld kalapja,/vállán uzsonnáskosár,/ iskolába mégse jár,/ csak a réten, erdőszélen,/ kerek tónál, faluvégen/ meg az erdő hűvösében/ futkos, kóricál, Boldizsár Boldizsár,/ Bárány Boldizsár." És a bárányfiú mindig borsot tör mások orra alá, amit izgalmas kalandok során próbál meg jóvátenni.

Müpa - gyerekprogramok
Müpa - gyerekprogramok

A hétvégén lesznek még kézműves foglalkozások művelődési házakban, érkezik Thomas, a gőzmozdony, nem maradnak el a szokásos táncházak és a Cifra Palota sem, amelyek részletes időpontjai mind megtalálhatók a Fidelio programadatbázisában.