Géza

Premier: Ilka és a papírrepülő

2011.02.11. 18:00

Programkereső

Balassa Eszter és Laboda Kornél darabja a Pont(y) Műhely előadásában egy kislányról szól, akivel a szülei alig foglalkoznak, és nem hajlandók azt tenni, amit a lányuk szeretne.

Ilka nyolc éves és bajban van. Anyja állandóan a kisöccsének, Kálmánnak az egészségéért aggódik, apja pedig a munkájával van elfoglalva, vagy a folyton galibát okozó nagypapa csetlés-botlásai miatt dühöng. S nem elég, hogy Ilkát már alig-alig veszik észre saját otthonában, szülei ráadásul soha nem hajlandóak azt tenni, amit lányuk szeretne. Ilka egy szép napon megelégeli keserű sorsát, s eldönti, hogy felkeres egy tündért. Így talál rá Talányos Teodórára, aki fondorlatos ajánlattal áll elő. A kislány rendelkezésére bocsát két kockacukrot. Miután anya és apa elfogyasztják a varázslatos cukrokat, minden alkalommal, mikor ellentmondanak lányuknak, testmagasságuknak pontosan a felére zsugorodnak. Így aztán kénytelenek lesznek folyton azt tenni, amit Ilka kér tőlük, ha nem akarnak végül teljesen eltűnni. Ám a törpékké lett szülők mégsem bizonyulnak eléggé engedelmesnek, és titokban útnak indulnak, hogy megkeressék Talányos Teodórát. Ilka ekkor levelet kap a tündértől. Az üzenetből papírrepülőt kell hajtogatnia, s azt követve megtalálhatja elveszett szüleit, sőt, magát Talányos Teodórát is. Ezzel kezdetét veszi Ilka kalandos utazása.
A Pont(y) Műhely társulata arra tesz kísérletet, hogy működése során először a gyerekeket szólítsa meg. Hűen a Pont(y) Műhely hagyományaihoz, ezúttal is örömszínházról beszélhetünk, humoros és groteszk mesejátékról, amit leginkább a tíz évnél idősebbeknek ajánlunk.

Ilka - Pont(y) Műhely
Ilka - Pont(y) Műhely

Pont(y) Műhely

Balassa Eszter - Laboda Kornél: Ilka és a papírrepülő

2011. február 18. 20:00 MU Színház


Látvány: Lisztopád Krisztina
Rendező: Laboda Kornél
Zene:
Márkos Albert
Rendezőasszisztens: Keszég László
Dramaturg : Balassa Eszter
Zene: Szesztay Dávid

Szereposztás

Baranyi Szilvia
Csillag Botond
Eke Angéla
Hegedűs Barbara
Pereszlényi Erika
Varga Balázs
Vicei Zsolt

További időpontok