Gábor, Karina, Ders

Láss csodát márciusban is!

2011.03.07. 08:30

Programkereső

Folytatódnak az AEGON rendezvények, immár a Szépművészeti Múzeumban. Játsszon velünk és legyen a vendégünk a március 19-i matinéra!

Az AEGON Magyarország 2006-ban hozta létre díjait Eszéki Erzsébet kulturális újságíró, szerkesztő koncepciója alapján. A két díjhoz hasonlóan a sorozat célja is az, hogy érzékeltesse a nyitottság, a mások iránti figyelem, érdeklődés fontosságát, a különböző művészeti ágak összjátékát, amelyeknek köszönhetően új és izgalmas asszociációk merülhetnek fel a kis és nagy nézőkben is.

Lukács miklós fotó Vancsó Zoltán
Lukács miklós fotó Vancsó Zoltán

Többféle művészeti ágból kerestek neves művészeket - írókat, színészeket, zenészeket vagy éppen kitűnő animációs filmrendezőt -, olyan alkotókat és előadókat, akik át tudják adni az olvasás, a képnézegetés vagy zenehallgatás örömét. Az ő segítségükkel ez a családi sorozat az új megközelítéseknek, inspirációknak ad teret. Minden mese vagy zenei improvizáció egy-egy témához kapcsolódik majd, illetve az ehhez választott - a matiné során a kivetítőn látható, majd a műsor után a múzeumban élőben is megtekinthető - műtárgyhoz. (Az első matinén készült kedvcsináló videó ide kattintva tekinthető meg.)

A cél annak érzékeltetése, hogy mennyire más asszociációkat ébreszthet egy mese, egy felolvasás, ha azt továbbszövi egy remek zenész a saját "nyelvén", zenei improvizációval - vagy éppen fordítva. A sorozat második alkalmára március 19-én kerül sor Szabó T. Anna költő, M. Tóth Géza animációs filmrendező, Herczku Ágnes énekes és Lukács Miklós cimbalomművész.

Kérdésünk: Melyik évben készült a cimbalomról és Lukács Miklósról a Cymbalom Legacy - The Soundscape of Miklos Lukacs című DVD?

A helyes választ március 14-ig megjelölő olvasóink közül ketten másodmagukkal vendégeink lehetnek az eseményen, amelyre a belépés 14 éves kor alatt ingyenes.

Láss csodát! - AEGON-matiné a Szépművészetiben

2011. március 19. 11:00 Szépművészeti Múzeum

Km.: Szabó T. Anna költő, M. Tóth Géza animációs filmrendező, Herczku Ágnes énekes és Lukács Miklós cimbalomművész

Sorozatszerk.: Eszéki Erzsébet