Sándor, Ede

Egyperces gyermekölelés a Down-világnapon

2011.03.19. 18:07

Programkereső

A Down Világnaphoz kapcsolódva rendezik meg az Egyperces gyermekölelés című eseményt vasárnap a budapesti Vígszínházban.
Down világnap_logo
Down világnap_logo

A rendezvényen fellép többek között Halász Judit és Szalóki Ági, a Vígszínház művészei, a Baltazár Színház és a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola növendékei. A programokat a Szlovák Down-szindróma Társaság és az ArtEst műsora, a Lego-sarok, játszóház, kézműves foglalkozások és rajzverseny is színesíti, a gyerekek együtt festhetnek Wahorn András, Tóth József és ef Zámbó István festőművészekkel.

A programkavalkád célja bebizonyítani, hogy megvalósítható a sérült és egészséges gyermekek integrációja, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy minden gyermeknek szüksége van a szeretetre és az ölelésre. A szervezők arra kérik a résztvevő felnőtteket, hogy egy percen keresztül öleljenek meg egy gyermeket - akár saját gyermeket, akár másét -, ezáltal is támogatva a Down Egyesület célját és a gyermekek integrációját. Az „ölelésen" vasárnap 14:30-kor vehetnek részt az érdeklődők a XIII. ker Ditrói Mór utcában, a Vígszínház mellett.

A Down Egyesület által három éve életre hívott Down-világnaphoz kapcsolódó rendezvény célja segíteni a Down-szindrómások és családjaik életét azáltal, hogy növeli a sérült emberek társadalmi elfogadottságát. Évről évre egészséges és sérült gyermekek százai töltik meg a Vígszínházat, hogy bebizonyítsák: a sérült és az ép gyermekek egyformán játszanak és szórakoznak. A 2011-es rendezvény mottója: „A művészet integrál", ennek megfelelően a szervezők különféle művészeti ágakat vontak be a programba.