Klaudia

Táncosok és bábosok közös produkciója Győrött

2011.03.29. 13:12

Programkereső

A budapesti Fitos Dezső Társulat és a győri Vaskakas Bábszínház közösen mutatta be A suszter álma című tánc- és bábszínházi produkciót Győrött.
Megszólal a Vaskakas
Megszólal a Vaskakas

A különleges történetet Kocsis Rozi Blattner-díjas bábszínész dramatizálta és rendezte. A mese egy táncos suszter műhelyébe látogat el, ahol egy házaspár él. Változó kapcsolatukat, egymás iránti érzéseiket eltáncolják, így a tangótól a szteppig, az akrobatikus mutatványoktól a néptáncig a műfaj széles skáláját viszi színre Fitos Dezső és Kocsis Enikő Füttyös suszter és felesége szerepében. A két Harangozó-díjas művész készítette a koreográfiát is. 

A mesében álombéli utazásnak lehetnek szemtanúi a nézők. A suszterrel és a feleségével az álomban csodák történnek. A cipők életre kelnek, "támad" a szögesfogú bakancs, ugrálnak a lábasfedők, és a sámfákkal fantasztikus zsonglőrködést visz véghez a suszter. Ezeket a csodákat kelti életre Ragán Edit és Szúkenyik Tamás bábművész. 

Az előadás a régi mesterségek egykori művészeinek is emléket kíván állítani, azoknak, akik hivatásként űzték mesterségüket. Az előadást a budapesti közönség április 6-án, 10-én és 12-én tekintheti meg a Nemzeti Táncszínházban.