Dezső

Családi programok a hétvégére

2011.04.08. 10:51

Programkereső

Ezen a hétvégén elndul a húsvéti készülődés.

Tojásdíszítés, tavaszi díszek és virágkosár készítése mellett "nyuszivarázslás" és tojáskeresés s várja az érdeklődőket április 9-én a Kiscelli Múzeumban, a Campona Bevásárlóközpontban nyolc európai ország húsvéti szokásait mutatják be, de a nagykanizsai gyerekek is készülhetnek az ünnepre.

húsvéti tojás
húsvéti tojás

Kifejezetten kisbabáknak szóló programokkal várja a Millenáris április 9-én a kisgyermekes családokat. A szombati eseményen bábszínházi előadással, Ringatóval, Pacsmagoldával, játszóházzal és még sok más érdekességgel kedveskednek majd a szervezők a gyermekeknek.  A különböző színeket és formákat fedezhetik fel játékos formában a gyermekek, akik szüleikkel közösösen játszva olyan izgalmas és kreatív eszközökkel ismerkedhetnek meg, mint a mágnestáblás játékok, óriásmérleg, horgásztó, kavicsválogató játék, gombos készlet és különböző építőjátékok. A nap folyamán a kreatív képességfejlesztő foglalkozások lesznek a középpontban: a kicsik az alapanyagokkal közelebbről megismerkedve rajzolhatnak, festhetnek, pacsmagolhatnak és gyurmázhatnak. A rendezvényre látogatók a Kabóca Bábszínház előadását is megtekinthetik az érdeklődők, amelyben két emberi alakot öltött házi manó évődik egymással. A nagyobb, két-négy éves gyerekek sem fognak unatkozni, ők a Mozgolódóban, zenével egybekötött mozgásos képességfejlesztő drámajátékon vehetnek részt. A szülőket egy izgalmas előadás is várja Papás-mamás - új játszmák a családban címmel.

Napra nap - Kabóca Bábszínház
Napra nap - Kabóca Bábszínház

Az ingyenes programok közül két ismert, népszerű rendezvényre is sor kerül. A tavasz második Csoki-koncertjén fiatal művészek kalauzolják a kicsiket a zene és a tánc csodálatos közös világába, a közreműködők a Csillagszemű Táncegyüttes tagjai lesznek a Millenárison, és természetesen ezen a vasárnapon sem marad el a Cifra Palota.

A Marczibányi Téri Művelődési Központban április 9-én kerül sor a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó első budapesti fordulójára. A találkozó három versenynapján több mint 30 budapesti, általános iskolás gyerekekből álló színjátszó csoport mutatkozik be. Az előadásokat szakmai zsűri értékeli. A belépés ingyenes. 

További gyerekprogramok a Fidelio programadatbázisában.