Fülöp, Evelin

Törődj a világgal!

2011.04.19. 13:47

Programkereső

A Mezőgazdasági Múzeum interaktív programkavalkáddal várja a látogatókat április 22-én a Föld Napja alkalmából az egyébként látogatók elől elzárt helyszínen, a Jáki kápolna melletti Kerengőben.
Vajdahunyadvár
Vajdahunyadvár

Ezen a napon a múzeumban természeti értékekre és az épített szépségekre hívják fel az érdeklődők figyelmét, és bemutatják a világ kulturális és a biológiai sokszínűségét. Céljuk, hogy játékos formában ráirányítsák a figyelmet a környezet és természet védelmének fontosságára és a környezettudatos gondolkodás kialakítására.

Az Interaktív tudástárban az érdeklődők számos izgalmas kísérlet során nyerhetnek betekintést a jövőbe. Kiszámolhatják a saját ökolábnyomukat, hasznos ismereteket szerezhetnek a szelektív hulladékgyűjtésről, miközben a búza csírázását is megfigyelhetik. A liget csodái című programon a természetet vehetik szemügyre testközelből az aljnövényzettől kezdve egészen a fákig, az Öko-játszóban pedig kipihenhetik a nap fáradalmait.

A program helyszíne a városligeti Vajdahunyadvár, a Jáki kápolna melletti Kerengő, a programra április 22-én 11 és 14 óra közt kerül sor. Az iskolás csoportok Kubatov Juditnál tudnak 10 órára bejelentkezni a 06 1 363-2711-es telefonszámon, a programsorozat számukra játékos vártörténeti sétával is kiegészül. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum csoportokat csak korlátozott számban tud regisztrálni, a nem iskolai csoporttal érkező látogatóknak azonban előzetes jelentkezés nem szükséges.