Orbán

Családi programok a húsvéti hétvégére

2011.04.22. 08:56

Programkereső

Mit csinálhatunk locsolás előtt és után?

Azoknak sem kell aggódni, akik mindent az utolsó pillanatra tartogatnak: még szombaton is lesznek kézműves foglalkozások, játszóházak, amelyek programja a húsvét köré épül. A budapestiek többek között az E10-ben, a Müpa Cifra Palotájában, a pécsiek a Bóbita Bábszínházban, a székesfehérváriak a Helyőrségi Klubban festhetnek tojást, készíthetnek húsvéti figurákat, díszeket.

húsvéti tojás
húsvéti tojás

Ilyenkor természetesen a nyúl a színházi előadások főszereplője: színre lép a bátor nyulacska és az alamuszi nyuszi, és aki nagyon elragadtatja magát, az Éljenek a nyuszik!-at kiálthat. Klasszikusokat játszanak a budapesti és a vidéki bábszínházak - Csipkerózsika és Csipkerózsa, valamint a Csizmás kandúr -, de a kortárs mesék rajongói se maradjanak otthon.

Halász Judit koncertjein nem ritka, hogy három generáció énekli a dalokat - ezt szombaton a Gödörben tehetik meg a fővárosiak -, s hogy egy másik műfajt se hagyjunk ki: a szokásos délutáni kakaót vasárnap a Budapesti Fesztiválzenekarnál lehet elfogyasztani.

Húsvét hétfőig látható az Élő népművészet kiállítás a Néprajzi Múzeumban. Aki még nem látta, annak érdemes bepótolnia, ráadásul szombaton, vasárnap, valamint húsvét hétfőn 11 és 15 órakor is  tárlatvezetésekkel várnak.

Még több családi program a hétvégére a Fidelio adatbázisában.