Eszter, Eliza

A Kabóca Bábszínház nemzetközi sikerei

2011.04.27. 10:13

Programkereső

Megtartották a Ha Dede című babaszínházi előadás belgiumi premierjét, az Álom-álom, kitalálom pedig a dán közönség körében aratott sikert.

Ha Dede, a nemzetközi koprodukcióban, az antwerpeni Theater De Spiegellel közösen készült babaszínházi előadás belgiumi bemutatóját március 16-án, a Babelut Fesztiválon, Neerpeltben tartották. A fesztiválon összesen hatszor játszották az előadást, nagy sikerrel. Neerpelt azért fontos helyszín, mert a Ha Dede próbafolyamatának jelentős része itt, a Musica Kísérleti Zenei Központ és a Dommelhof Kulturális Centrum segítségével zajlott. A Babelut Fesztivál nemzetközi programjában kizárólag a legkisebbeknek szóló előadások és műhelyfoglalkozások, valamint szakmai továbbképzések szerepelnek. A fesztivál egyedülálló kísérlet arra, hogy egybegyűjtse a korosztállyal foglalkozó művészeket és pedagógusokat, fejlesztőket, valamint új ötletekkel segítse a szülőket is.

Ha Dede
Ha Dede

Két alkalommal Antwerpenben is bemutatkozott a Ha Dede a Sint-Ludgardisschoolhoz tartozó óvodában, majd Reimsben, a Méli'Mome Fesztiválon négyszer láthatta a közönség. A Méli'Mome Franciaország egyik legjelentősebb gyerekszínházi fesztiválja, ahol rangos szakmai közönség és a számos fesztiválszervező előtt is bemutatkozhatnak a produkciók. A turné utolsó állomása Rotterdam volt, a város zenei életének központjában, a De Doelen épületében.

Két hét alatt Kiss Erzsi és Futó Ákos tizennégyszer játszotta a Karel Van Ransbeeck rendezte előadást. A szakmai visszajelzések alapján a produkció a következő évben több meghívásra is számíthat Amszterdamból, Párizsból, Marseille-ből, valamint és Montreálból.

Álom-álom, kitalálom
Álom-álom, kitalálom

Gladsaxe, Veszprém testvérvárosának meghívására háromszor játszotta a Kabóca Bábszínház társulata Álom-álom kitalálom című zenés-bábos előadást Dániában. A vendégszereplés nagy sikert aratott: a vendéglátó város már a jövő évi meghívást tervezi. A Palya Bea meséinek és dalainak feldolgozásából készült előadás a zene és a bábok nemzetközi nyelvén keresztül érinti meg a gyerekeket, így Dániában is ugyanúgy értették a gyerekek a mesét, mint a Kabócában.