Hella

Offerusz, a nagyerejű

2011.05.05. 09:21

Programkereső

Az I. ESZME Fesztivál keretében látható a Bábakalács Bábszínház előadása. Legyen a Fidelio vendége a Thália Színház Új Stúdiójában!

"Élt hajdan egy nagytermetű, bivalyerős, vad legény, nem volt párja e földtekén. Boldogan élt falujában, míg egy napon gondolt egyet, s útnak indult. Bejárta a fél világot, óceánt és hegytetőt, keresve az urak között legnagyobbat, azt, ki néki munkát adhat, munkát, mitől elfáradhat, olyat, amit ő se győz..." Szent Kristóf mesébe illő legendája az emberiséget öröktől fogva foglalkoztató kérdésre keresi a választ: mivégre vagyunk a világon, mi az a méltó feladat, ami értelmet adhat életünknek?

Offerusz, a nagyerejű - Bábakalács Bábszínház
Offerusz, a nagyerejű - Bábakalács Bábszínház

A Magyarországi Bábszínházak X. Találkozóján "elsősorban zeneileg emelkedett ki az előadások közül a Bábakalács Bábszínház munkája, az Offerusz, a nagyerejű." Tóth Ágnes Veronika: Piruett és trappolás (Revizor)

A Bábakalács Bábszínházat 1999-ben alapították. Előadásaikat magunk írják, rendezik és játsszák, alkalmanként meghívott vendégek szakmai segítségével. A kis díszlettel, kevés szereplővel létrehozott kamara-előadásokat főként gyerekeknek szánják, de számolnak azzal is, hogy a kicsikhez felnőtt kísérő mindig tartozik, így róluk sem feledkeznek meg. Előadásaik: Jambóza Bábcirkusz, Mézesbábkészítés ütőfával, Porondon a Bolondom, Szomorú királykisasszony, Nyiss kaput, angyal!, Varázsfuvola, Bábakukucs, Boldogasszony zsonglőrje

Játsszon, és legyen partnerével a Fidelio vendége a május 14-én 10 órakor kezdődő előadáson!

Kérdésünk: Mi a bábakalács?

Offerusz, a nagyerejű - Bábakalács Bábszínház
Offerusz, a nagyerejű - Bábakalács Bábszínház

2011. május 13. 19:30, május 14. 10:00 - Thália Színház, Új Stúdió

Offerusz, a nagyerejű 

Író: Hervai-d'Elhoungne János-Pál

Tervező: Boráros Szilárd

Kivitelező: Majoros Gyula (báb és díszlet), Fekete Anetta (jelmez)

Zeneszerző, zenész: Keresztes Nagy Árpád

Játssza: Kovács Katalin, Szluka Judit, Tóth Anita