Fülöp, Evelin

Repülési lecke kezdőknek

2011.05.05. 09:37

Programkereső

Legyen a Fidelio vendége a Magyarországi Bábszínházak X. Találkozójának fődíjas előadásán, amely a Thália Színház Arizona Stúdiójában látható!

Macskaszemmel a sirály kicsi, szánalmas, tollas, és ehető. Sirályszemmel a macska nagy, kövér, veszélyes és ragadozó. Két állat, két nyelv, két világ és egy reménytelennek tűnő vállalkozás. Kikölthet-e a macska egy tojást? Repülhet-e valaha a sirály, akit macska nevelt fel? És kit kell ilyenkor mamának szólítani?

Repülési lecke kezdőknek - ESZME-Vaskakas Bábszínház
Repülési lecke kezdőknek - ESZME-Vaskakas Bábszínház

"Tengely Gábor rendező nem először állít színpadra 'duplafenekű'" mesét, amely egyszerre szól a gyerekeknek és a felnőtteknek. A Gimesi Dóra által (Luis Sepúlveda könyvének nyomán) írt darab két történetet fon egymásba: egy gyerekeknek szóló mesét és egy felnőttekről szóló történetet. Az előbbiben egy vergődő sirály és egy macska találkozik, és a tenger olajfoltjaitól mérgezett madár kétségbeesésében a rá vadászó macskára bízza kiköltendő tojását. Ettől a macska úgy meglepődik, hogy ellenvetés nélkül megígéri nemcsak azt, hogy kikölti a tojást, hanem azt is, hogy felneveli a fiókát. Csak az ígéret kimondása után döbben rá, hogy mi is szaladt ki a száján, de ekkor már késő: a sirály halott, és a kimondott szó még a macskát is kötelezi. (...) Igényes, szép előadás született Győrött. Köszönhető ez a jó történetnek, a két remek bábjátékosoknak, a szép látványvilágnak és az eredeti módon használt bábszínházi formának." Szűcs Mónika-Sándor L. István: Szárnyra kelni (Ellenfény)

Az előadás a Magyarországi Bábszínházak X. Találkozóján 2010-ben fődíjat kapott, Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén ugyanebben az évben színészi különdíjjal jutalmazták Badacsonyi Angélát és Ujvári Jankát.

Játsszon, és legyen a Fidelio vendége partnerével a május 14-én 14 órakor kezdődő előadáson a Thália Színház Arizona Stúdiójában!

Kérdésünk: Melyik város bábszínháza a Vaskakas?

Repülési lecke kezdőknek - ESZME-Vaskakas Bábszínház
Repülési lecke kezdőknek - ESZME-Vaskakas Bábszínház

Május 14. 10:00, 14:30, 19:30 - Thália Színház, Arizona (Régi) Stúdió

Repülési lecke kezdőknak - ESZME - Vaskakas Bábszínház

Luis Sepúlveda meséjéből írta: Gimesi Dóra

Zene: Rab Viki

Tervező: Bartal Kiss Rita

Rendező: Tengely Gábor

Játssza: Badacsonyi Angéla és Ujvári Janka