Dezső

Családi programok a hétvégére

2011.05.06. 13:34

Programkereső

Fesztivál, premier, születésnap - sok-sok színház a hétvégén!

Még két napig tart a Marczibányi téren a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle. Szombaton és vasárnap azonban nem csupán előadásokra kerül sor, hanem egész napos játszóházat állítanak fel a művelődési ház udvarán, ahol szülők és gyerekek egyaránt remekül szórakozhatnak.

A sünteknős
A sünteknős

A Millenáris Európa Napján szombaton 10 órakor kezdődnek a programok. A kétnapos ingyenes rendezvényen a közösségteremtő és egyéni kreativitást fejlesztő foglalkozásokon, színpadi előadásokon a család minden tagja megtalálhatja a kedvére valót: Kaláka- és Kolompos-koncert, bábelőadás, levegőakrobaták, társasjáték, tánctanulás közül választhatnak a kilátogatók.

A hétvégén ünnepel a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. A szombati 19. születésnapon a hagyományokhoz híven az előadások mellett elhangzanak a legnépszerűbb darabok dalai, lesz táncház, közös ebéd, tortázás. Ahogy minden évben, idén is a születésnapon díjazzák a Kolibri gyermekrajzpályázatra érkezett legjobb munkák készítőit, valamint kihirdetik az új évadban a színházat képviselő Kolibri Hölgy és Kolibri Úr személyét.

A Budapesti Történeti Múzeumban vasárnap 10 és 14 óra között ismét Cimbora napra kerül sor. A Gótikus szobrok a budai királyi palotából című kiállításban és a középkori királyi palota eredeti helységeiben tárlatvezetés lesz, jelmezeket próbálhatnak a gyerekek, akik királyként, udvari bolondként vagy királylányként is megjelenhetnek. A kézműves foglalkozáson az udvarhölgyeknek fátylas fejdíszt, a lovagoknak sisakot vagy öltöztethető babát készíthetnek a gyerekek, de logikai és ügyességi játékokban is próbára tehetik magukat.

Debrecenben a Vojtina Bábszínházban új előadásukat, a Tótágast játsszák. Egy feje tetejére fordított, tótágast álló, bolondos világban bármi megtörténhet.  Együgyü Jánost például azért agyabugyálják el, mert rosszul köszön... Hirtelen Marcsa a pince tetején legelteti a tehenet, mert "megvan a magához való esze"...A jámbor Mihók meg kötőféken vezeti haza szíve választottját, Ilókot... Se szeri se száma a bolondságnak, amivel bábelőadásunk nézője találkozhat! Nem hiszitek? Nézzétek meg a saját szemetekkel!   

A zalaegerszegi Griff Bábszínházban mesematinéra kerül sor május 7-én 11 órakor, ahol a győri Vaskakas Bábszínház Metamorfózis című előadása látható. A fehér kendőkből mesevilágot varázsolnak a vaskakasos bábszínészek, érdemes megtekinteni.

További családi programokért böngéssze a Fidelio programadatbázisát!