Dezső

Madarak és fák napja a Mezőgazdasági Múzeumban

2011.05.08. 16:49

Programkereső

A Madarak és Fák Napja alkalmából 2011. május 10-én „Szárnyakkal születtél!" címmel ismeretterjesztő és szórakoztató programot szerveznek iskolás csoportok és játékos kedvű gyerekek, családok részére.

A múzeum minden esztendőben részt vállal a jeles napok megünneplésében, évről-évre külön rendezvénnyel is megemlékezünk a Madarak és Fák Napjáról. Az idei program a természet iránt érdeklődő gyerekeknek, iskolás osztályoknak szól, amely kiscsoportos csapatjáték keretében buzdít a programban való részvételre, a madarakkal és fákkal kapcsolatos tudásuk bővítésére. Bekapcsolják az eseménybe a Városligetet is, hiszen ligeti séták, fák, növények megismerése is szerepel kínálatukban.

A "Szárnyakkal születtél!" című program a természetes környezet értékeire, különös tekintettel a madarakra és a fákra, mint természetes élőhelyre és az „élő" örökség ritka értékeinek védelmére hívja fel a látogatók figyelmét, a cél a környezet és a természet védelmére való szoktatás, játékos formában a környezettudatos gondolkodás kialakítása.