Fülöp, Evelin

Az Olvassunk együtt! mozgalom színházba megy

2011.05.20. 16:48

Programkereső

Az Olvassunk együtt! mozgalom 600, elszegényedett településről érkező gyereket visz színházba.

Az Olvassunk együtt! mozgalom május 21-én délután 3-tól a Nemzeti Színházban közel 600 gyereknek mutatja be Lázár Ervin Berzsián és Dideki című mesejátékát. A gyerekek elszegényedett településkről jönnek tanáraikkal és hoznak rajzokat, amelyeket a mű olvasása után készítettek otthon.

A 2010 áprilisában indult Olvassunk együtt! kampány és programsorozat azt tűzte ki célul, hogy ösztönözze és elősegítse az olvasást az elszegényedett családok körében, közös élményt kínálva a gyerekek és a szülők számára. Az OSI - Nyílt Társadalom Intézet nagy nyilvánosság mellett folyó programjának keretében egy éven át 15 elszegényedett kistelepülés iskoláinak vitt könyveket ajándékba, híres emberek társaságában olvastak a kisiskolások meséket, verseket. Az élményekről a www.olvassunkegyutt.hu oldalon találhatók élménybeszámolók.

Ormosbányán olvastak együtt, Hámori Gabi és Parti Nagy Lajos
Ormosbányán olvastak együtt, Hámori Gabi és Parti Nagy Lajos

A program öntevékeny mozgalomként folytatódik, és ehhez a további könyveket az V. Hold u. 25. fsz. 2. alatti irodába várják. 15 ezer könyv gyűlt össze eddig, és ezzel nemcsak az iskolai könyvtárak bővítéséhez járult hozzá a mozgalom, hanem a családi olvasáshoz is, mert a gyerekek haza is vihették a nekik szánt könyvajándékot.