Fülöp, Evelin

Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnep

2011.05.24. 15:24

Programkereső

Közel 30 magyarországi moziban és rendezvényhelyszínen várja a gyerekeket és családokat május 29-én a KEDD Animációs Stúdió.

A stúdió saját kezdeményezése, hogy a Bogyó és Babóca - 13 új mese című film mozis előbemutatójához kapcsolódóan országos rendezvénysorozaton népszerűsíti a gyerekrajzfilm műfaját. Május 29-én, az első Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnepen a film vetítése lesz ugyan a kiemelt esemény, de emellett számos családi és gyermekprogrammal szolgálnak a látogatóknak.

Az ünnepi készülődés jegyében már május elejétől számos városban rajzpályázatot hidetnek a mozik a kicsiknek, a legjobban sikerült alkotásokból pedig kiállítást rendeznek a Gyermeknapi Rajzfilmünnepen. A programokat úgy állították össsze, hogy senki se távozzon üres kézzel: minden ügyességi és pontgyűjtő verseny résztvevője kap majd egy-egy apróságot. Az Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnep különböző helyszínein számos játék, kvíz és kézműves foglalkozás várja a családokat a gyereknapon. Több moziban arcfestéssel és jelmezversennyel egészítik ki  a színes programokat, Pécsett és Egerben még gyermekszínházak is előadják Bogyó és Babóca kalandjait.

Rajzfilmunnep_logo
Rajzfilmunnep_logo

A rajzfilmünnep kiemelt fővárosi helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház, de számos program várja az érdeklődőket a Puskin és a Corvin Moziban is. Cegléden, Debrecenben, Egerben, Pécsett és Szombathelyen egész nap különféle ügyességi és pontgyűjtő játékokkal várják a kicsiket. A mozik maguk szerveznek programot vagy a városi gyereknappal összehangolva egészítik ki a vetítéseket  Győrben, Gödöllőn, Hódmezővásárhelyen, Kecskeméten, Miskolcon, Szegeden, Szentendrén, Szolnokon, Tapolcán, és Zalaegerszegen.

A Bogyó és Babóca - 13 új mese című produkció a május 29-i előbemutató után 2011. június 2-tól látható a magyar mozik műsorán.

További információ