Hella

Gyereknapi cirkuszolás felnőtteknek is

2011.05.25. 09:32

Programkereső

Két varázslatos produkció a Trafóban és a Trafón kívül is az ámulni vágyó kisebbeknek és nagyobbaknak. Gyereknapra ingyenesen.

A francia zsonglőrlegenda és cirkuszművész Jérôme Thomas szemfényvesztő ügyességgel bánik labdákkal, hangszerekkel és a Trafó nagytermében "elszórt" különös, óriás tárgyakkal május 27-én és 28-án. Eközben a IX. kerületi Ferenc téren, mindössze pár percnyi sétára a Trafótól átlátszó oldalú buboréksátrat állítanak fel: ebben a hatalmas "lufiban" játszik egyszemélyes cirkuszt a francia akrobata-zsonglőr, Boris Gibé két napon át. Az utóbbi program ingyenes.

Fejben zsonglőrködő férfiak
Fejben zsonglőrködő férfiak

A fejben zsonglőrködő férfiak című előadásról azt írta a Le Terrasse: "Egy elképesztő duó kvartettje." Az egyik zsonglőr, a másik ütőhangszeres, ketten együtt pedig szemfényvesztőek és lenyűgözőek. Kettejük keze alatt az elképzelt furcsa óriástárgyak, szerkezetek, hangszerek életre kelnek és vibrálni kezdenek! Nézni kell vagy hallgatni? Már azt se tudjuk, hogy a hang vagy a vizuális effektek nyűgöznek le éppen. Sőt azt se, hogy a tükrökkel körbezárt játéktérben melyik a zsonglőr, melyik a zenész. Pláne, hogy itt vannak ezek a mozdulatlan furcsa formák, melyek lépésről lépésre élettel telítődnek. Roland Auzet és Jérôme Thomas egyenként hódítják meg az eszközöket és profiljuk függvényében találnak módot a velük való játékra. A mutatványos páros Robert Hébrard hangszerkészítővel összedolgozva képzelte el a változó formájú hangszereket és zajongó tárgyakat. Az előadás május 27-én és 28-án látható a Trafóban.

Új cirkusz, csoda a téren - zsonglőrmutatványok és akrobatika egy buborékban. A Ferenc téren álló átlátszó, hatalmas lufiban egy szem komédiás: akrobatikus táncot lejt, a mindennapokból ismerős tárgyakat furcsán használja, bevezet minket egy általunk ismeretlen világba. Az egész csupa játék és fantázia, már hatévesek is láthatják. Boris Gibé, a Les Choses de Rien Társulat alapítója és művészeti vezetője már egy jó ideje dolgozik azon, hogy megteremtsen egy olyan intim és érzelmekkel teli világot, amely kerete lehet egy akrobatikus táncból, zsonglőrködésből, akrobatikus elemekből álló produkciónak. Nagycirkuszi előadások sora után a következő állomás a Bull. A május 28-án és 29-én 7 órakor kezdődő ingyenes előadás szólóprodukció egy képekben gazdag játékos világról.