Emil, Csanád

Környezettudatos alkotótáborok 6-13 éveseknek

2011.06.02. 13:20

Programkereső

Budapesten és Szentendrén három turnusban indít tábort a Cellux Csoport.

Milyen a te Bolygód? - környezettudatos alkotótábor gyerekeknek Budapesten

Időtartam: 2011. július 18-25., 9-16 óra

Helyszín: Noha Stúdió, 1137 Budapest, Pozsonyi út 12.

Korosztály: 6-13 év

A táborozni vágyó gyerekeket galaktikus kalandozásra invitálja a Cellux Csoport. Az öt napot egy történet szereplőiként töltik el. Saját elképzeléseik, fantáziájuk alapján alakítanak ki egy mesés bolygót, ahol a lakosok harmóniában élnek a természettel. Az űrből érkező titkos üzenetek számos megoldásra váró feladattal látják el a csapatot. A játék során, közösen fedezzük fel az ott élő állatokat, növényeket, divatot, táplálkozási szokásokat, miközben rengeteg érdekes anyaggal, megoldással ismerkedhetünk meg. Mindennek a mozgatórugója a környezettudatos gondolkodás, a közösségi alkotómunka. A délelőtti tudományos ökológigus szemléletben zajló alkotómunkát, délutáni gyerekkonyha követi, ahol közösen készítjük el uzsonnánkat. A gyerekek a mesébe rejtve a mindennapi életben hasznos és egészéges ötletekkel ismerkednek meg.

Táborvezető: Virágh Nelli, táboroztatók: Dani Boglárka, Kismarty-Lechner Zita

Nemszemétke és a gyerekek! - környezettudatos alkotótábor gyerekeknek Szentendrén

Időtartam: 2011. július 25 - 29., 9-16 óra

Helyszín: Szélforgó Családiház, 2000 Szentendre Halász u. 1. (Napórásház)

Korosztály: 6-13 év

A táborozni vágyó gyerekeket egy mesés kalandozásra invitálja a Cellux Csoport a szentendrei Családiházba. Az öt napot egy történet szereplőiként tölti el a kis csapat. A hét első napján egy levél érkezik a Szemétsziget lakóitól, segítségül hívva a gyerekeket. Nap mint nap újabb izgalmas feladat elé állnak a résztvevők, mindeközben rengeteg érdekes anyaggal, megoldással, a környezettudatos gondolkodás alapjaival és a közösségi alkotómunka örömeivel ismerkedhetnek meg. A programon a gyerekek olyan használati tárgyak elkészítését tanulják, olyan anyagokkal kerülnek kapcsolatba, amik a mai kort jellemzik. A régmúlt idők praktikái mellett olyan eszközöket szeretnénk a kezükbe adni, amiken keresztül a saját mindennapi környezetükhöz kerülnek közelebb. A tábor elsődleges célja a felhőtlen szórakozás, az önkifejezés erősítése a művészet eszközeivel, de emellett tervezési alapismereteket, tudatos szemléletet is szereznek, nem utolsó sorban pedig ügyesednek.A történet alapja Mandl Peti - Sári és Nemszemétke című meséje. A könyv első helyezett lett a 2011-es Aranyvackor Díjon, ami a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülésének gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatának díja. A fődíj mellett a szerzők elnyerték a szentendrei Cerkabella Kiadó különdíját is, ami egyben a könyv őszi megjelenését is jelenti.

Táborvezetők: Kismarty-Lechner Zita, Pais Panni

Az én városom!- környezettudatos alkotótábor gyerekeknek Budapesten a Noha Stúdióban

Időtartam: 2011. augusztus 8-12., 9-16.30 óra

Helyszín: Noha Stúdió és Alkotóműhely - Budapest, 1137 Pozsonyi út 12.

Korosztály: 6-13 év

A táborozni vágyó gyerekeket egy saját város kitalálására és megépítésére hívja a Cellux Csoport.  Az öt napot a saját képzeletbeli birodalmuk részleteinek megtervezésével és megvalósításával töltik majd. Képzeletüket szabadjára engedve alakítják ki a fantáziavárost, mindeközben a valós könyezeti problémákra is felhívjuk a figyelmüket, s a megoldásokról is beszélgetünk. A tervezés során derül majd ki, hogy milyen állatok, növények, szokások vannak ebben a városban, hogy milyen is lehet ott a közlekedés, vagy akár a divat. Az épülő városra a megszelidítésre váró ellenségek, a "Mocskok" leselkednek, akik számos megoldásra váró feladattal látják el majd a csapatot.  Mindeközben rengeteg érdekes anyaggal, megoldással ismerkedhetnek meg a gyerekek. Mindennek a mozgatórugója a környezettudatos gondolkodás, a közösségi alkotómunka. A délelőtti építőmunkát délután a pénteki árnyszínházi előadásra való készületekkel töltjük.

Táborvezető: Pais Panni, táboroztatók: Dani Gitta, Lőrincz Réka, Vörös Jutka

A táborok minimum 10 fővel indulnak.

Budapest, Noha stúdió és alkotóműhely

Egy hét tábor ára 27 000 Ft, a testvéreknek 22000 Ft. Egy napra 6000 Ft.

Telefon: 06 30 60 777 68 és 06 1 788 10 99 E-mail: noha@nohastudio.hu

Szentendre, Szélforgó Családiház - 2000 Szentendre, Halász u. 1. 

Egy hét tábor ára 25 000 Ft, a testvéreknek 22000 Ft.

Jelentkezés a helyszínen vagy e-mailben: csaladi@csaladi.hu