Zelma, Rajmund

Mozgalmas és sikeres évadot zárt a Kabóca Bábszínház

2011.07.05. 10:00

Programkereső

Minden eddiginél mozgalmasabban alakult a Kabóca Bábszínház évada. Összesen hat bemutatót tartott a színház, valamint a TÁMOP pályázat keretében angol nyelvű bábelőadás-sorozat és oktatási program is készült a Kabócában Let's play címmel.

Az évadot Palya Bea, Gryllus Samu és Bolya Mátyás zenés meséje, az Álom, álom kitalálom nyitotta, Harangi Mária rendezésben, melyet beválogattak a Gyermekszínházi Szemle versenyprogramjába, valamint Dániában és Budapesten a Millenáris Központban is vendégszerepelt. Nádori Lídia meséiből Jancsi meséi címen készült bábelőadás (rendező: Mátyás Zoltán), melyet a Ludwig Múzeum is meghívott. Badacsonyi Angéla Állatok farsangja címmel rendezett a Kabóca Házikóban babaszínházi előadást Saint-Saëns eredeti zenéjére.

Álom-álom, kitalálom
Álom-álom, kitalálom

A Kabóca: idén hivatásos bábszínházzá válásának tizedik évfordulóját is ünnepli: a születésnap alkalmából Mosonyi Aliz Csipkerózsikája került műsorra, Kiss Erzsi zenéjével, Székely Andrea rendezésében. A születésnapi évad nagy eseménye volt a Ha Dede című, az antwerpeni Theater De Spiegellel koprodukcióban készült, babaszínházi előadás kettős bemutatója: 2010. novemberében Veszprémben, majd 2011. márciusában a Babelut Fesztiválon Belgiumban. A Karel Van Ransbeeck rendezte Ha Dede sikeresen vendégszerepelt Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban és Csehországban egyaránt. A csehországi Materinka Nemzetközi Fesztivál két díjjal is jutalmazta a produkciót, mely legközelebb szeptemberben a Kolibri Fesztiválon lesz látható Budapesten.

Ha Dede
Ha Dede

Az évadot hagyományosan a Kabóciádé Családi Fesztivál zárta Veszprém belvárosában, melyre idén is több ezer látogató érkezett. Szabadtéri játékok, bábelőadások, kézműves foglakozások várták a gyerekek és szüleiket, valamint a Kabóca Házikó játékai a legkisebbeknek a Tűztorony udvarban. A TÁMOP pályázat keretében a kabócások számos előadás utáni foglalkozást tartottak, játékos tárlatvezetéseket szerveztek, és két saját fejlesztésű játékpályát is készítetettek. A veszprémi Kabóca Bábszínház a most záruló évadban összességében kétszáznegyven előadást játszott és tizenhétezernél is több nézőt fogadott. A következő évad szeptemberben a Mesefesztivállal és a Tengerecki Pál (rendező:Schneider Jankó) előadással indul.

Kabóciádé
Kabóciádé

További információ: www.kabocababszinhaz.hu