György

Figaro házassága Zsámbékon

2011.08.02. 20:47

Programkereső

A Filomela Zenés Színház produkciójában a Mozart-mű rövidített változatban, magyarul hangzik el, ezért az alkotók az opera műfajába beavató előadásként is ajánlják.

A Filomela Zenés Színház tagjai között van Zeneakadémiát végzett és számos külföldi fellépést maguk mögött tudható előadóművész, magánéneket tanító pedagógus, de éneket tanult ügyvéd is. A társulat célja, hogy megnyerje a gyerekeket, a tizenéveseket is az operának, hogy megmutassák nekik, hogy ez a műfaj is lehet fiatalos, lendületes és közvetlen, a klasszikus dallamok pedig észrevétlenül is a fülekbe másznak.

Figaro házassága - Filoméla Zenés Színház
Figaro házassága - Filoméla Zenés Színház

Bár a darabot megrövidítették - az előadás mindössze másfél óra -, arra ügyeltek, hogy a beavatkozás során a mű, a történet és a zene ne sérüljön. A dalokat magyar nyelven éneklik, a mellékcselekményeket narrátor meséli el, ami nemcsak megkönnyíti a történet érthetőségét, hanem nagyon sok lehetőséget ad arra is, hogy a szereplők összekacsintsanak a közönséggel. Az előadás színházi körülmények között zajlik, tehát díszlet és jelmez is van, és ha a háttér engedi, fényfestést is használnak.

2011. augusztus 6. 20:30 - Romtemplom, Zsámbék

Mozart: Figaro házassága - opera-keresztmetszet