Sándor, Ede

Különleges látvány a Debreceni Virágkarneválon

2011.08.03. 18:59

Programkereső

Cívis vendégszeretet, 650 táncos, zászlóforgatók és történelmi korokat bemutató virágkompozíciók. Játsszon a Fidelióval és legyen vendégünk a 42. Debreceni Virágkarneválon!

Augusztus 15. és 21. között Debrecen utcáin számos program várja az idelátogatókat; hazai művészek, egyedi produkciók gondoskodnak a remek hangulatról. A Debreceni Virágkarnevál nemcsak országos, hanem nemzetközi összehasonlításban is rendkívül különleges látványossággá vált sok évtizedes története során. Erre az ünnepre a világ minden tájáról érkeznek színesebbnél színesebb művészeti csoportok produkcióikkal.

Virágkarnevál, Debrecen
Virágkarnevál, Debrecen

Lesz virágok harca, fodrász parádé, kaktusz kiállítás; koncertek, forró kubai hangulat a Ricardo Salca Club segítségével, táncház 650 táncossal, Queen emlékkoncert és sok-sok sztárvendég, hiszen a ráadásban Wolf Kati, Keresztes Ildikó és Varga Viktor szórakoztatja a karneválozókat. A Régi Városháza udvarán színházi előadások várják az érdeklődőket, a Baltazár Dezső tér pedig Lurkó ligetté változik, ahol a gyerekekért történik minden. Az idei év újdonsága továbbá, hogy a villamosvágányon virágdíszes hajtányokat is láthatnak a karneválra érkezők, valamint a kerékpárosok tetszés szerint elkészíthetik saját „mini virágkocsijukat", melyet a kerékpárhoz rögzítve mutathatnak be. Két olvasónk másodmagával a Fidelio vendégeként vehet részt a Virágkarneválon, amennyiben az alábbi kérdésre a helyesen választ jelöli meg:

Hányszor tekinthető meg élőben a Karneváli felvonulás augusztus 20-án Debrecenben?