Konrád

Negyedszázados a Ciróka Bábszínház

2011.08.29. 18:08

Programkereső

A jubileumi évadban négy premierre kerül sor, folytatódik a Pestiek a Budai utczában sorozat, szeptemberben pedig színjátszókör indul 10-14 éveseknek. A társulat összetétele nem változott.
Ciróka Bábszínház 25 éves
Ciróka Bábszínház 25 éves

A kortárs mesék közül a Cérnácska Szabócskát az óvodásoknak így ajánlják: "Jártatok már igazi varrószalonban? Nincs annál érdekesebb dolog a világon! Van benne pedálos varrógép szép kovácsolt vaskerékkel, próbababa mérőszalaggal a nyakában, varróasztalka tele titokzatos holmikkal. Itt él emlékei között Málika varrókisasszony és szívesen mesél a környék gyermekeinek a hajdan volt időkről. A tárgyak segítségével megelevenednek Cérnácska Szabócska kalandjai, aki a világ végére is elment, hogy megszerezze szerelmének a Mindentvarró Tűt..." Az előadást Bartal Kiss Rita rendezi.

Csukás István közismert kötetéből három mese ugyanebben a sorozatban, ugyanennek a korosztálynak a figyelmébe ajánljva, A téli tücsök meséi címmel kel életre: "A híres-hírhedt bogarász, Bogaras Barnabás professzor szobájában furcsa dolgok történnek. A sarokból időnként gyanús ciripelés hallatszik! Hát persze, amikor egy tücsök telel a ládában. És amíg telel, mesél a nyárról. Mókás történeteket idéz fel a fájós fogú vakondról, a szájhős cincérről, a nyúl és a kígyó versenyfutásáról." Az előadás rendezője Rumi László.

A klasszikusok sem maradnak ki a programból. Óvodásokat és iskolásokat is várnak a Hófehérkére: "Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy emlékezetes előadás, amellyel a kecskeméti bábszínház 2001-ben megnyitotta kapuit. Hófehérke történetét faragott bábokkal, középkori zenével, a színpadi tér sokoldalú kihasználásával meséljük el újra, sokak örömére." A produkciót Rumi László készíti.

Az iskolásoknak szól egy újabb klasszikus mese, a Csató Kata színrevitelében készülő Pinokkió: "Senki sem szeret egyedül lenni, a magányos Gepetto hát társat farag magának. A kis fabábu ember létre vágyik, ehhez azonban hosszú, kalandos utat kell bejárnia. Mindenkitől lehet tanulni valamit. A legfontosabb kérdés azonban az, hogy miként lehet megkülönböztetni a jót a rossztól, hogyan lehet felismerni az igaz barátot? A válasz nem mindig olyan egyértelmű, mint gondolnánk."

A bérleteket szeptember 1-től árusítják, áruk 2100 forint. A felnőttek belépői 950, a gyerekek jegyei 850 forintba kerülnek, a babaelőadások ára egységesen 800 forint.