Márk

Október 29-én újra gyerekcsatorna lesz az m2

2011.10.28. 08:00

Programkereső

Az állatok világnapjához kapcsolódó adással jelentkezik újra a Csudaszombat, az m2 gyerekeknek és fiataloknak szóló műsora. Újabb epizód jön a Csudacsalád vígjátékból, válogatást vetít a csatorna a MOME animációs vizsgafilmjeiből, ekkor láthatjuk a Liszt Remix koncertfelvételt és a 20 éves Quimby zenekarról szóló werkfilmet is.

Október utolsó szombatján egy újabb egész napra a gyerekeké lesz az m2. A következő Csudaszombaton az állatok világnapjáról szóló adással jelentkezik a gyerekeknek és kamaszoknak szóló tematikus műsorsorozat. Reggel nyolckor Palya Bea énekére ébredhetnek a kisebbek és a Kabóca bábtársulattal, Manófalva manóival, mesével, énekkel, tánccal tölthetik a délelőttöt. A Nicsak sorozatban az ovisok nézőpontjából látjuk a világot, elindul a házikedvenc-szépségverseny, sőt a híres főemlőskutató, Jane Goodall is üzen a magyar gyerekeknek. A játékmester Szabó Balázs ezúttal nemcsak mesél és bábozik, hanem a délután a bandájával is zenél a kamaszoknak!

Palya Bea
Palya Bea

Az animáció világnapja (október 28.) alkalmából Csudaszombaton válogatást láthatnak a nézők a MOME animációs vizsgafilmjeiből is. A MOME Anim Premier 2011 című összeállításban abszurd rövidfilmek, videóklipek és egy egész estés mozi látvány- illetve karaktertervei szerepelnek, a fiatal alkotók egyúttal animációs gyorstalpalót is tartanak az m2 délutáni stúdióműsorában. A nap témájához kapcsolódóan lesz számos állatkerti kaland, ökoiskola, sőt zöld őrjárat is pöttömökkel és kamaszokkal, új epizód érkezik a Csudacsalád vígjátékból, és újabb programokra kalauzolnak el a kamasz műsorvezetők a Rózsaszín biciklivel. Délelőtt Tom Sawyer kalandjaival, délután pedig A tábor királya családi vígjátékkal is szórakoztatja nézőit az m2, este pedig portréfilmet mutat be Jane Goodallról, illetve Pálfi Szabolcs természetfilmjét Ketten egy fészekben címmel.

Liszt remix
Liszt remix

Az október végi Csudaszombatot ezúttal egy elektronikus zenei kísérletről készült felvétellel, illetve a születésnapi koncertjére készülő Quimbyről forgatott werkfilmmel zárja a csatorna. A Red Bull Liszt Remix című koncertfilmet, amelyben Rúzsa Magdi, a PASO, a Compact Disco és a Carbonfools értelmez újra Liszt-darabokat, fél tíztől vetíti az m2. A Patrick és Theo című animációs film, illetve a vércsékről és varjakról szóló természetfilm után érkezik a Quimby 20 a zenekar novemberi koncertjének előkészületeiről.

Csudaszombat
Csudaszombat

Csudaszombatokon, a minden hónap utolsó szombatján jelentkező tematikus napokon a tipegőktől a kamaszokon át a fiatal felnőttekig minden korosztálynak kínál élményt az m2. Délelőtt és koradélután válogatott magyar mesékkel, bábfilmekkel, versekkel, közös énekléssel és kézműves foglalkozásokkal várja a kisebbeket Nagy Judit műsorvezető és Szabó Balázs játékmester. Délután Buda Márton (MR2-Petőfi Rádió) veszi át a mikrofont, hogy könnyűzenével, divattal, sporttal, kreatív programokkal és a Csudacsalád sorozattal fogadja a kamaszokat a képernyők előtt. Az este a fiatal felnőtteké, amikor könnyűzenei koncertfelvételeket, animációs- és dokumentumfilmeket ad az m2. A Csudaszombat alkotói a köztévé egykori gyerekműsorainak legjobb hagyományait élesztik újra modern köntösben, miközben olyan, a gyereknapok apropójául szolgáló témákkal ismertetik meg a fiatal nézőket, mint a színház, a környezetvédelem vagy éppen a média világa.