Alfréd

Bábozd zöldre az otthonod

2012.02.15. 13:36

Programkereső

Mimó és Csipek február 18-án ismét látogatást tesz a Millenárison, hogy még több gyerekkel ismertesse meg a környezettudatos viselkedést.

Az egész napos program egyik alappillére a Mimó és Csipek az erdőben című bábelőadás. A Gryllus-dalokkal fűszerezett szórakoztató mese megismerteti a gyerekekkel az energiatakarékosság, a hulladékkezelés, a fenntartható közlekedés, a vízgazdálkodás és az élővilág értékeit.

Mimo és Csipek
Mimo és Csipek

A bábelőadás főszereplői Mimó és Csipek, akiknek kalandokkal teli környezettudatos útján cimboráik - Kupacs, Potyka, Ficak, Berka, Cserka -, valamint maguk az ovisok segítenek. Idén a mese a városban folytatódik - Mimó és Csipek a városban címmel -, hiszen a ravasz Cserka három feladatból álló kihívás elé állítja a két környezettudatos mesehőst, akiknek ezúttal a városi környezetet kell zöldebbé varázsolniuk. Természetesen a városban sem maradnak magukra a mesehősök, hiszen újabb barátokra tesznek szert a feladatok teljesítése során. A bábelőadásokat követő kézműves foglalkozáson természetes agyagból, festékekből és papírból készíthetnek mindenféle csodás alkotást a gyerekek. Továbbá részt vehetnek erdei körtáncon, valamint a bábos játszóház környezetvédelmi feladatai segítségével az energiatakarékosság, a hulladékkezelés, a fenntartható közlekedés, a vízgazdálkodás és az élővilág értékeit és fontosságát ismerhetik meg, mélyíthetik el. Nem maradhat ki a programból a két legfontosabb látványelem sem: az embernagyságú mesehősök, Mimó és Csipek, valamint az "inverz-graffiti", amikor környezetbarát módon "belemossák" a Millenáris környéki járdákba a Mimót és Csipeket ábrázoló logót.

Mimo és Csipek
Mimo és Csipek

A "Bábozd Zöldre az Otthonod" programot az Európalánta Egyesület környezetvédelem és a hagyományőrzés iránt elkötelezett csapata működteti, akik kisgyermekeknek szóló komplex környezeti nevelési programot állítottak össze. A program célja a felnövekvő generációk minél korábbi elérése, hiszen a környezettel kapcsolatos értékrendszer kialakítása szempontjából az óvodáskor ideális és fontos szakasza az ember életének.

Mimó és Csipek februárban ismét a Millenárison zöldít
2012. február 18. 10:00 - Millenáris, Fogadó