Bernadett

Japánakác a Trafóban

2012.03.01. 12:00

Programkereső

Legyen gyermekével a Fidelio vendége a Forte Társulat Koto és Kaori című előadásán a Trafóban!

Egy nyolcéves kislány, Luca legkedvesebb játszóhelye a házuk mögötti kert. Szinte minden idejét ott tölti. Barátai a kő, a pad, a kerítés, a kút, a lámpa és a két japánakác, melyek mindennél többet jelentenek számára. Beszélget, játszik velük, rájuk bízza gondolatait, érzéseit. Mígnem a fák, Koto és Kaori egy szép napon életre kelnek... A kertész, aki elhagyja a várost és elvándorol egy szigetre, a kislánytól az alábbi intelmekkel búcsúzik: "Ha bármi bajod van, figyeld a természetet, és ha onnan sem érkezik felelet, kérdezd a mindig változó Holdat!"

Koto és Kaori
Koto és Kaori

A Horváth Csaba rendezésében készült előadás célja a gyermekekkel való interakció: az egész világot körbeutazó szereplők a közönséggel választják ki következő úti céljukat, együtt mérik az időt, számolják a másodperceket az örökké pontos japán lányoknak, Kotonak és Kaorinak.

Az alábbi kérdésünkre március 8-án 14 óráig helyesen válaszolók közül két olvasónk másodmagával a Fidelio.hu vendégeként megnézheti a márciusi 10-én négy órakor kezdődő Koto és Kaori című előadást.

Kérdésünk: Honnan származik a japánakác? (latin nevén Sophora Japonica)