Alfréd

Premier: Koto és Kaori

2012.03.01. 19:00

Programkereső

A Forte Társulat interaktív táncelőadása egy különös világba kalauzolja el a Trafóba látogató gyerekeket március 8-9-10-én.
Koto és Kaori, Fort Társulat (Trafó)
Koto és Kaori, Fort Társulat (Trafó)

Koto és Kaori. Két japán kislány. Két szó, két név, még több jelentés. Dolog, kérdés, tény, ősi város és a japán hárfa, ami Koto nevét illeti. Aroma, illat és szag a jelentése Kaorinak. De nemcsak a nevek beszélnek, hanem a tánc és a mozgások furcsa ötvözete is, amiből a darab építkezik, és ami elvisz egy olyan világba, amit pusztán szavakkal leírni nem lehet, ahol a két kislány útkeresése a pszichedelikus fényeffektekkel ötvözött performanszban a nézőket is magával rántja. A Horváth Csaba rendezésében készült előadás célja a gyermekekkel való interakció: az egész világot körbeutazó szereplők a közönséggel választják ki következő úti céljukat, együtt mérik az időt, számolják a másodperceket az örökké pontos japán lányoknak.

Szereplők: Vati Luca, Somody Kálmán, Kóti Árpád (hangfelvételről), Maeno Shiori és Mashiko Yumeno/Higuchi Megumi, Kádas József, Andrássy Máté, Simkó Katalin, Blaskó Borbála, Sipos Vera
Koncepció és szöveg: Földeáki Nóra
Zene: Dés András
Illusztráció: Mocsár Zsófia
Jelmez: Benedek Mari
Fényterv: Payer Ferenc
Látvány: Papp Gábor és Sipos Melinda, a Kitchen Budapest munkatársai
Produkciós vezető: Számel Judit
Projekt menedzser: Koháry Mária
Rendező-koreográfus: Horváth Csaba