Bernadett

Mézes élet

2012.03.06. 08:00

Programkereső

Édes program csábítja a gyerekeket március 10-én az Europarkba, ahol kóstolni, alkotni, de még sütni is lesz lehetőségük.

Az ember már az ókor előtt ismerte és fogyasztotta a mézet. Bizonyíték is van rá, egy 16 ezer évvel ezelőtti spanyol sziklarajz, amely egy lépes mézet gyűjtögető embert ábrázol.

Méz ünnep, Farkasházy Réka
Méz ünnep, Farkasházy Réka

Ha a rajzot nem is, de minden mézzel kapcsolatos dolgot megtekinthetnek, megkóstolhatnak a Lurkókuckó március 10-én megrendezett Mézes-napján az Europarkban. Csiszár Dalma - a jelenlegi mézkirálynő - bemutatkozásával és mézes kvízjátékkal indul a délelőtt. Ezt követi a méz- és méhészeti bemutató, majd Farkasházi Réka koncertje. Délután Pethő Anna mézeskalácsmester avatja be a gyerekeket a mézeskalács történetébe. Az egész napos kézműves-foglalkozáson a családok készíthetnek fonalképet, papírméhecskét, méhecskés jelmezt, de süthetnek mézeskalácsot is. A legkisebbeknek kialakítanak egy virágos rétet textilből zöld szőnyeggel, párnákkal, mézes csuprokkal, méhkassal. A délután a Mézlovagrend levonulásával zárul.