Bernadett

Mesélő muzsika

2012.03.21. 15:35

Programkereső

Varró Dániel keze is benne van a népszerű Grimm-mese zenés-verses színpadi változatában. A Millenáris várja az állatbarát közönséget!

A leg kézen- vagy inkább lábonfekvőbb dolog egy állat részéről, ha kiverik otthonról, hogy muzsikusnak áll Brémában. Na persze...

A brémai muzsikusok - Millenáris
A brémai muzsikusok - Millenáris

A zeneszerző Csemiczky Mikós elmondása alapján a mindössze másfél oldalas meséből zenés színpadi darabot létrehozni jelentős szövegkönyvírói feladat. Előbb felesége írt néhány mondatot, mert eljátszottak a gondolattal, hogy közös művet hozzanak létre. Később történt valami, ami mindent megváltoztatatott: a család megismerte Varró Dániel verseskötetét és teljesen beleszerettek, így aztán a fiatal költőt kérték fel a közös munkára. Csemiczky később a közös munkát így összegezte: "Mindenkinek ilyen librettistát kívánok, mint Varró". És valóban, az ifjú költő virtuóz verselésének ritmikai világa felszabadultan érik össze a zeneszerző művével, A brémai muzsikusok a nagy, klasszikus művek mellett is megállja a helyét a koncertpódiumon.