Eleonóra

Húsvéti előkészületek ütőhangszerekkel

2012.03.26. 08:47

Programkereső

Kézműves vásár és XiloTon-koncert várja a kicsiket és nagyobbakat a Gyereközpontban március 31-én 10 órától.

Lehet majd tojást festeni, aszataldíszt és húsvéti dekoráció készíteni - felüdülésképpen pedig 11 órától a XiloTon ütőegyüttes tagjai (Dankai Balázs, Fábián Zoltán, Gábor Tamás, Haraszti Gábor, Haraszti Zsolt, Priszler Zoltán és Schütz Gergely) adnak szórakoztató koncertet.

XiloTon ütőegyüttes
XiloTon ütőegyüttes

A XiloTon Ütőegyüttest 2009 decemberében hívta életre hat olyan fiatalember, akik szabadidejüket értékteremtésre szerették volna áldozni. Zenei tanulmányaikat együtt folytatták, amelynek során életre szóló élményekkel, tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, és meghatározó útmutatást kaptak - nem csak zenei kérdésekben. (Időközben még egy fő csatlakozott hozzájuk a "régi" csapatból.) Legtöbbjük ma már többgyermekes családapa, így az együttmuzsikálás mellett a produkciók összeállítása során a legfontosabb szempontnak a gyermekek szórakoztatását, ízlésviláguk színesítését és képességeik fejlesztését tekintették.

Céljuk - az ütőhangszeres muzsika bemutatásán keresztül - közel vinni az érthető, élvezhető zenét a gyermekekhez és a közönséghez, átadni a zene művelésének örömét, lehetőségeit már óvodás kortól kezdve, illetve mindazt, amit számukra mindezek jelentenek. Koncertjeik programja ritmusos, dallamos, foglalkoztató, érdekes, izgalmas, virtuóz, vicces, játékos, és komoly egyben, így színvonalas, ugyanakkor könnyed szórakoztatást nyújtanak a legkisebbektől az idősebbekig mindenkinek egyaránt.

Az együttes kifejlesztett egy olyan pedagógiai módszert is, amelynek segítségével komoly eredmények érhetőek el már óvodás korú gyermekekkel is, mivel részesei lehetnek a közös muzsikálás élményének. A módszer egyes elemei az előadások során is megjelennek.

A belépőjegy tartalmaz egy szelet kalácsot és egy pohár teát vagy kakaót.