Béla

Hulladékmágia - Pályázatot hirdet az FKF Zrt.

2012.04.19. 17:28

Programkereső

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. idén is meghirdeti gyermek - és ifjúsági pályázatait, amelyeket a már évek óta népszerű Gyermekrajz-pályázat és a tavaly elsőként meghirdetett Szépírói Pályázat mellett egy új kezdeményezéssel, a Design pályázattal is kibővít.

A pályázatok témája a Hulladékmágia, a jelentkezők az FKF Zrt. tevékenységi köréhez kapcsolódóan megfogalmazhatják, ők mit varázsolnának a hulladékból - milyen formában hasznosítanák újra a fémet, a műanyagot, a papírt és az üveget. A pályázatok elbírálásában többek között Rófusz Ferenc, Kossuth- és Oscar-díjas rajzfilmrendező, Csukás István, Kossuth-díjas író és Lázár Zsuzsa, a Budai Rajziskola igazgatója, porcelántervező iparművész is részt vesz.

FKF Rajzpályázat nyertese 2011
FKF Rajzpályázat nyertese 2011

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a 2008-ban meghirdetett Gyermekrajz- és a 2011-ben életre hívott Szépírói pályázatainak sikerét tekintve 2012-ben is útjára indítja gyermek - és ifjúsági projektjeit, amelyeket egy új kezdeményezéssel, a Design pályázattal is kibővít. Az FKF Zrt. célja az, hogy minél több gyermekkel megismertesse a fenntartható fejlődés gondolatát, ezért a Társaság átfogó CSR-programot dolgozott ki, amelynek a pályázatok is szerves részét képezik. A kampány alapvetéseinek definiálásakor lényeges volt, hogy a Társaság a gyermekeket és fiatalokat játékos formában ösztönözze arra, hogy a környezetvédelemmel, hulladékgazdálkodással és köztisztasággal kapcsolatos gondolataikat megfogalmazzák. Az alkotás folyamata élményt jelent a gyerekek számára és egyben értékteremtéssel is párosul, így a pályázatok több szempontból is hozzájárulnak a felnövekvő generációk felelősségtudatának fejlesztéséhez.

 „Társaságunk célja, hogy a pályázatokkal a környezettudatos gondolkodásra való nevelésen túl hozzájáruljon a tehetséges gyermekek, fiatalok fejlesztéséhez. A díjakat is abban a szellemiségben határoztuk meg, hogy azok elősegítsék a kreativitás, a készség és az adottság kibontakozását. A pályázatok témája, a HULLADÉKMÁGIA is azt szolgálja, hogy a lehetőségek széles skáláját biztosítsuk a pályázók számára az önmegvalósításra."- nyilatkozta Klug Lajos, az FKF Zrt. vezérigazgatója.

A zsűritagok nem csak a pályázatok elbírálásában vállanak szerepet. Egy úgynevezett „roadshow" keretében több mint tíz általános és középiskolába látogatnak el, így ösztönözve a gyermekeket arra, hogy megmutassák, miben tehetségesek. A pályázatok újbóli meghirdetésével az FKF Zrt. minden gyermeket és fiatalt arra bátorít, hogy mutassák meg, milyen hulladékmágus lenne belőlük.

A Gyermekrajz- pályázat pályázati kiírása innen tölthető le.

A Szépírói pályázat pályázati kiírása innen tölthető le.

A Design pályázat pályázati kiírása innen tölthető le.