Orbán

VasárNapraForgó

2012.04.24. 08:17

Programkereső

Környezettudatos családi programsorozattal várja a családokat a Rosinante Szálloda kertje a Szentendrei-szigeten áprilistól szeptemberig.

A szigetmonostori Rosinante Szálloda és Étterem kertje április 15-től szeptember 30-ig minden vasárnap 11 és 18 óra közöttt játszókertté alakul, ahol a család minden tagja jól érezheti magát. Amíg a gyerekek játszanak, a szülők gondtalanul élvezhetik a Rosinante vendégszeretetét, megkóstolhatják a termelői minipiac különlegességeit, sajtokat, kenyeret, lekvárokokat. Bringát is kölcsönözhetnek, hogy felfedezzék a szigetet, nyáron kerti medencében és a szaunában is frissülhetnek. A közeli biofarm és lovarda is várja a VasárNapraForgó vendégeit. A legkisebbekre is gondoltak: babágy, szoptatószoba, ajándék pelenkaszett és egészséges házi bébiétel várja a kicsiket.

A gyerekek a környezettudatos játszóházakban, ügyességi vetélkedőkön próbálhatják ki magukat, valamint vezetett egyórás erdei sétán ismerkedhetnek meg a Szentendrei-sziget erdővilágával. A kirándulás közben leveleket, terméseket gyűjthetnek, amikből utána apró tárgyakat készíthetnek. Az ügyességi vetélkedők is a környezettudatos témák köré szerveződnek, ezek közül a legfontosabbak, a természetközeli életmód, az állatok szeretete, a növények, a friss gyümölcsök és zöldségek ismerete, a környezet védelme. Mindezt persze játékos formában, mókával, kacagással. A májustól tervezett "témahétvégéken" a mese, a zene, a "zöld életmód" és az okos játékok jutnak főszerephez.

A környezettudatos programok szervezésében a Vasárnapraforgó programsorozat stratégiai partnere a ZÖME - Zöldutak Módszertani Egyesület. Budai Krisztina, az egyesület elnöke elmondta, hogy az együttműködés alapja, hogy a kiemelten "zöld" vasárnapok alkalmával az egyesület bemutatja a különböző helyi kerékpáros, lovas és hagyományos túralehetőségeket, többek között a Pilis, az Orbánság és Észak-Börzsöny környékén. A ZÖME szervezésében az animátorok a térségi adottságoknak megfelelő kézművesek hagyományos mesterségekkel ismertetik meg a kicsiket  és  játékos foglalkozásokat is tartanak a Vasárnapraforgó Játszóházban.

A családi vállalakozásban üzemeltetett étterem tulajdonosa, Szikora Imre számára teljesen természetes a családi programok bevezetése, ahol gyermekei és unokái is jól érezhetik magukat. Szikora Eszter, a Rosinante ügyvezetője szerint rossz idő esetén is érdemes betérni hozzájuk, mivel a helyszínen esős napokon is biztosított az önfeledt szórakozás: ilyenkor a gyerekek a konferenciaépületben berendezett Játékudvarban találhatják meg a számukra kedves elfoglaltságot animátorok segítségével.

Sárvári Gabriella a helyi termelők kézműves közössége képviseletében elmondta, hogy a gyerekek (és felnőttek) kipróbálhatják például a parenyica gyúrást, a nemezelést, a korongozást vagy a kosárfonát, de akár sütit is süthetnek, megkóstolhatják és megvásárolhatják a helyi termelők által készített szörpöket, sajtokat, borokat, péksüteményeket, kolbászokat és egyéb nyalánkságokat a mini piacon.

A csodálatos környezetben található Rosinante gyalogosan és bringával komppal, gépkocsival "szárazföldön" vagy komppal is megközelíthető.