Emma

Könyvheti kínálat a Pagonytól

2012.06.01. 11:02

Programkereső

A Pagony az idei Könyvhéten minden korosztályt és a legkülönbözőbb igényű olvasóközönséget is igyekszik megszólítani könyveivel.
Bartos Erika: Bogyó és Babóca
Bartos Erika: Bogyó és Babóca

Bartos Erika egy különleges Bogyó és Babócával lepi meg rajongótáborát. A Mese az elveszett nyusziról egy bábkönyv, tehát három dimenzióban csodálhatjuk az egész Bogyó és Babóca-univerzumot. Marék Veronika a Boribon házikójában egy nagyon mély kisgyerekkori problémáról ír. A legkisebbeknek írta-rajzolta Agócs Írisz első saját mesekönyvét, a Kicsi, nagyot, amely egy nagy elefánt és egy kis madár barátságáról szól. Az óvodások két mesekönyve A hintarabló és az Aprótörpe indiánok, amelyekben rövid, kalandos mesék szólnak három gyerek, illetve két kis indián kalandjairól, szerethető, színes illusztrációkkal. A nagyobbak kedvence, Rumini is visszatér a Könyvhétre, ráadásul dráma formájában: most a Ferrit-szigetre veti a sors a Szélkirálynő legénységét, ahol számtalan kalandon keresztül szabadítják meg a foglyul ejtett ferriteket a gonosz pillangóktól. Kiss Ottó Focisták kézikönyve és Menyhért Anna Vándorlánya pedig a kiskamaszok számára válhat élvezetes olvasmánnyá.

Könyvhét 2012 - Erdős István: Aprótörpe indiánok
Könyvhét 2012 - Erdős István: Aprótörpe indiánok

Szintén a Pagony Kiadó új, indiános könyvét dedikálja Erdős Péter szerzőp és Pásztohy Panka illusztrátor. A margitszigeti Holdudvarban mutatják be az Aprótörpe indiánok című mesekönyvet, melyből a könyv írója a helyszínen felolvas. A vendégek között egy valódi indián is felbukkan, Sasohawa, akivel a gyerekek indián ékszereket készíthetnek bőrből és gyöngyből, és akitől mindent megtudhatnak az indiánokról. A többek között Táncoló Pitypangról, a vakmerő indiánfiúról és Ásító Felhőről, a bölcs indiánlányról szóló könyv illusztrátora rajzolni, színezni hívja a gyerekeket. A mese olvasása közben elmerülhetünk az indiánok magával ragadó világában, a wigwamok, varázslók, füvesasszonyok, valamint beavató szertartások és magas, fenséges fenyvesek egzotikus világában, amelyet a kiadó nagyóvodásoknak és első olvasmányként ajánl.