Benedek

Irány a csabdi Tündérvölgy!

2012.08.24. 10:00

Programkereső

A 24-én kezdődő fesztiválon gyalog- és kerékpártúrák, zenei és kulturális programok várják a kikapcsolódni vágyókat Csabdin, egészen 26-ig.

Veszelovszki Zsolt fesztiváligazgató elmondta, hogy a sport és a kultúra "kézen fogva együtt jár". Eleinte kerékpárversenyt szerettek volna szervezni, végül kerékpártúra lett belőle. Ez nőtte ki magát a kísérőprogramokkal együtt hagyományteremtő családi és sportfesztivállá, melyet első alkalommal rendeznek meg a Fejér megyei Csabdin. "Magunk között térképre felhelyező fesztiválnak hívjuk Tündérvölgyet, mert hiába fekszik a község 35 kilométerre a fővárostól, senki sem tud róla. Nem titkolt célja a szervezést magára vállaló Csabdi-Vasztély Jövőjéért Egyesületnek, hogy megismertessük az emberekkel az itteni csodálatos környezetet, amely turisztikailag teljesen kihasználatlan. Szeretnénk Csabdit a kedvelt turisztikai célpontok közé emelni" - hangsúlyozta.

Csabdi község
Csabdi község

A programokkal elsősorban a világ- és népzenét kedvelő gyerekes családokat célozzák meg. Színpadra lép többek között a Kaláka együttes, Gryllus Vilmos, Hajós András, a Besh o droM, a CimbaliBand, a kárpátaljai Técsői Banda, Dés László és Esterházy Péter, az Etnofoun, a Mesetandem, Hajdu Klára, valamint Szőke Nikoletta is. A családi biciklitúrákat 11, 22 és 55 kilométeres távokon rendezik meg szombaton és vasárnap, a három kilométeres falubemutató gyalogtúra mellett egy 15 kilométerest is indítanak. A passzív pihenésre vágyókat ügyességi, mese- és táncudvar és interaktív dallátványpékség is várja - hogy pontosan mit is jelenthez ez, abban segít az alábbi videó!

Részletes program és információ a Tündérvölgy Fesztivál honlapján valamint Facebook-oldalán található.