Klaudia

Cirkuszi kavalkád

2012.09.03. 11:07

Programkereső

A cirkusz szeptember 22-én kezdődő őszi-téli szezonja igazi világsztárokat és a megújuló magyar cirkuszművészet fiatal tehetségeit mutatja be a cirkuszbarátoknak.

A Fővárosi Nagycirkusz Cirkuszi kavalkád című új, sodró lendületű műsora emlékezetes szórakozást ígér. A közönség a Cirkuszi kavalkádban mindent megkap, amiért érdemes cirkuszba járni: orosz létraegyensúlyozókat, bohócot, papagájokat, fókákat, páviánokat és háziállatokat. Az izgalomról a londoni olimpia záróünnepségén megcsodált világhírű magyar artista, Simet László halálkerék számával gondoskodik.

Cirkuszi kavalkád
Cirkuszi kavalkád

A műsorban látható a kenyai Athuma Zulu akrobatacsoport, akik pörgő ritmussal és mozgalmas mutatványokkal idézik a porondra Afrikát. A Duo Icaria gyorslábú tagjai Etiópiából érkeztek, produkciójuk igazi világszám, melyet a párizsi Lido közönsége állva ünnepelt. A gyerekek tetszésére biztosan számíthatnak Franco és Adele kosárlabdázó papagájai és az állva tapsoló fókák. Maike és Jörg Probst kisállat-produkcióját egy Grimm-mese ihlette, a német házaspár Európában egyedülálló pávián-számmal is a porondra lép. A svájci Noé Robert hihetetlen pontossággal és finoman ugrik szaltót a magasban - lengőtrapézon. A Cirkuszi kavalkádban természetesen ott lesznek a fiatal magyar tehetségek is: a káprázatos zsonglőr Zsilák Olivér, az egykerekűn guruló Black Roses és a Troupe Diamond művészei.

Kérdésünk: A Cirkuszi kavalkád egyik produkcióját A brémai muzsikusok című mese ihlette. Egy állat azonban nem szerepel az eredeti Grimm-mesében. Melyik?

Ha szeptember 12. délig helyesen válaszol a fenti kérdésünkre, Öné lehet egy családi (4 főre szóló) belépő a Fővárosi Nagycirkusz új műsorára.