György

Bóbita Brémában muzsikál

2012.10.02. 11:36

Programkereső

Legyen a Bóbita vendége a Budapest Bábszínház A brémai muzsikusok című előadásán október 14-én!

Az évadnyitó Bóbita Matinén október 14-én egy klasszikus Grimm-mese várja a kicsiket és a nagyokat a Budapest Bábszínház nagyszínpadán. Mit ér egy sánta, vaksi szamár? Egy öreg kakas? Egy szimatát vesztett vadászkutya? Egy macska, aki nem tud többé egerészni? Mihez kezdhet négy, országúton kóborló, kidobott állat? Természetesen zenekart alapít, és elindul a messzi Brémába a siker, a hírnév, a tapsok reményében.

Bóbita Matiné - A brémai muzsikusok - Budapest Bábszínház
Bóbita Matiné - A brémai muzsikusok - Budapest Bábszínház

A történet két szálon halad. Végigkövethetjük az állatok sorsát, megismerhetjük életük történetének szívszorító pillanatait, láthatjuk véd-és dacszövetségük, továbbá zenekaruk megalakulását, eközben azonban a két bumfordi rabló burleszk elemekben bővelkedő kalandjainak is szemtanúi lehetünk, akik megkapják méltó büntetésüket, a négy állat pedig vidáman él
tovább saját házában. Az előadás műfaja: mese bábokkal, hangszerekkel és rablókkal. A kétrészes, Veres András rendezte produkciót 5 éves kortól ajánlják az alkotók.

Kérdésünk: Hogy hívták a Grimm fivéreket?
A kérdésre október 11-én délig helyesen válaszolók közül hárman tekinthetik meg partnerükkel a Bóbita vendégeiként az előadást.