Zsuzsanna

Márton napi ünnepségek

2012.11.09. 11:04

Programkereső

A november 11-i hétvége nemcsak a libalakomáké! Ez alkalomból vasárnap a Néprajzi Múzeumban és az Europarkban is egész napos programmal várják a családosokat, szombaton pedig Bognár Szilvi ad gyerekkoncertet a Müpában.

Bognár Szilvia a hazai dzsessz-, népzenei és világzenei produkciók neves előadóiból 2006-ban hívta életre világzenei együttesét. A közelmúltban született dalaik versekkel, játékokkal karöltve, szeretetteljes, játékos és zeneileg magas színvonalú szórakozást ígérnek gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. Ahogy az énekesnő fogalmazott: „Gombolyítjuk az énekeket, mint az aranyfonalat, olykor dobbantunk, vagy épp csak a kezünkkel táncra perdülünk, még verssorokkal is dobálózunk. De amihez biztosan ragaszkodunk: hogy kunkorodó jókedvünk minket el ne hagyjon!" A koncertet két-nyolc éveseknek ajánlják.

Bognár Szilvia
Bognár Szilvia

Megszokhattuk már, hogy a Lurkókuckó minden hónapban tartogat valami meglepetést a családok számára. Novemberben Márton napi mulatságot rendeznek: az Europarkban a nap 11 órakor indul rajzos dalolással Katona Borival. Az ének és a tánc tovább folytatódik, 13 órakor a Kaláka együttes ad koncertet. Az egész napos kézműves foglalkozáson lampion- és madáretető készítéssel várják a gyerekeket. De lesz karikaelkapó vesszőjáték, és az ügyesebbek faraghatnak pánsípot bürökből. A gyerekek termésállatkákat is gyárthatnak csutka, csigaház, csuhé, mákgubó és dió felhasználásával. A programok ingyenesen látogathatóak.

Néprajzi Múzeum - épület
Néprajzi Múzeum - épület

Az egész napos családi program várja a családosokat a Néprajzi Múzeumban is. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében november 11-én tíz órától egészen este hatig lesznek programok. A központi téma ezúttal a Márton-nap, melynek hagyományait izgalmasan eleveníti fel a sok játékos, kreatív feladat, amely többsége főként múzeumi gyűjteményekre és kiállításokra épül. Hogy ne merüljön feledésbe a sok érdekes szokás, a három házigazda, Bodnár Kata, Joó Emese és Koltay Erika múzeumpedagógusok a teljes napot arra szentelik, hogy minél jobban megismertessék a résztvevőkkel e jeles nap érdekességeit. Lesz tárlatvezetés, bábelőadás, többgenerációs hasonmásverseny, kreatív rajzprogram, rajzverseny, valamint a kézműves-foglalkozások során a tollműhelyben madártollakból különböző használati tárgyak, játékok, díszek készíthetők. A programra előzetes bejelentkezés nem szükséges.

A hétvégi budapesti gyerekprogramok teljes listáját erre a linkre kattintva érhetik el.