Orbán

Újító János Vitéz

2012.11.22. 14:11

Programkereső

A decemberi Bóbita Matinén Petőfi Sándor klasszikus elbeszélő költeménye látható a Budapest Bábszínházban, egy világjáró, Európától Kínáig sikert arató, igazán klasszikus előadásban. Legyen a Bóbita vendége a december 2-i előadáson!
János Vitéz - Budapest Bábszínház
János Vitéz - Budapest Bábszínház

A János vitézen néző- és bábszínész generációk nőttek fel. Az előadás szövegkönyvét Szilágyi Dezső írta, aki hű maradt Petőfihez szellemiségben, történetben, és számos idézetet is használt az eredeti műből. Koós Iván a magyar népi kultúrából, a kékfestő kelmékből és a házi szőttesekből merített ihletett a bábokhoz és a díszlethez, és András Béla zeneszerző is a népdalok folklórkincsét használta fel. Nem véletlen tehát, hogy a hagyományokat autentikusan megőrző, ám a bemutató idején újítónak számító előadás máig a Budapest Bábszínház alaprepertoárjának része, népszerűsége pedig töretlen.

Kérdésünk: Melyik országba nem jut el János vitéz kalandos útja során?

A kérdésre november 28-án éjfélig helyesen válaszoló olvasóink közül hárman tekinthetik meg partnerükkel a Bóbita magazin vendégeként a december 2-án 10:30-kor kezdődő előadást a Budapest Bábszínházban.