Csilla, Noémi

Nyerjen belépőt a Zsolnay Kulturális Negyed varázslatos Planetáriumába!

2012.12.03. 09:03

Programkereső

A Fidelio vendégeként vegyen részt a Kalandozás a csillagos égbolton című előadáson a Zsolnay Negyedben!

A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriumának nyolc méteres kupolájában Digitárium Kappa típusú, Európában elsőként működő vetítőberendezés fogadja a látogatókat. A negyvenöt fő befogadására alkalmas égboltszínház hasznos és érdekes időtöltést kínál valamennyi korosztály számára. A planetárium elsődleges célja a csillagászati, űrkutatási, valamint egyéb természettudományos ismeretterjesztés, de emellett a művészetek és a történelem csillagászati vonatkozásainak, összefüggéseinek szórakoztató bemutatása is.

Zsolnay Kulturális Negyed Planetárium
Zsolnay Kulturális Negyed Planetárium

A legszínesebb planetáriumi bemutatók egyike a Kalandozás a csillagos égbolton című előadás. A digitárium segítségével pontos égboltképet kap a látogató, melyet derült idő esetén a valóságban otthon is megfigyelhet. A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor a digitárium segítségével végigkalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. Bemutatásra kerül a Föld, a Naprendszer, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, objektumai.

Kérdésünk: Melyik elem NEM része a Kalandozás a csillagos égbolton című planetáriumi előadásnak?

A december 10-én délig helyesen válaszolók közül egyvalaki partnerével együtt tekintheti meg a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben található Planetáriumot és a Labor Interaktív Varázsterét.