Konrád, Tivadar

Nagyanyó a Nagymezőbe repül

2012.12.16. 09:04

Programkereső

A Budapesti Operettszínház Oszvald Marikával a főszerepben családi zenés mesesóval kedveskedik a családoknak decemberben és januárban.
Oszi boszi - Budapesti Operettszínház
Oszi boszi - Budapesti Operettszínház

Mi történik akkor, ha Oszvald Marika színre lép? Bravúros előadásában hallhatunk operett-slágereket, megcsodálhatjuk, ahogyan a "Cigánykerékkirálynő" vidáman, könnyedén és nagy szeretettel játszik minden alkalommal, és estéről estére óriási sikert arat. Mosoly, kacagás, nevetés kíséri végig valamennyi alakítását. Az előadások végén pedig az elmaradhatatlan vastaps, éljenzés.
2012 decemberében sok zenével, tánccal és számtalan meglepetéssel kerül bemutatásra egy új családi, zenés "mesesó", amelyben Oszvald Marika sokféle csoda mellett még azt is megmutatja, hogyan tud repülni egy nagyanyó.

3-99 éves korig, unokáktól nagyszülőkig, kisebbeknek és nagyobbaknak, minden korosztálynak ajánlják Oszvald Marikát és az ő "vendégeit": Fischl Mónika (Nyafka Baba), Vágó Zsuzsi (Álruhás Királylány), Brasch Bence (Délceg Királyfi) és Peller Károly (Mézeskalácshuszár) műsorát, mert ahogyan Babits Mihály írta:

"Megmondom a titkát, édesem a dalnak:
Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat.
Mindenik embernek a lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek."

Oszi boszi - Budapesti Operettszínház
Oszi boszi - Budapesti Operettszínház

Az Operettszínház művészeinek elődásásában A dzsungel könyve, az Annie, a Bűbáj, az Oliver, az Oroszlánkirály és a Süsü, a sárkány slágerei hangzanak el Offenbach, Mozart, Kacsóh Pongrác, Huszka Jenő, Szirmai Albert, Lehár Ferenc és Kálmán Imre világhírű melódiáival "fűszerezve".